Illalla tv:ssä: M puuttuu tästä 007-leffasta sairauden vuoksi, Q paikkasi – leffassa myös kuolemaan johtanut onnettomuus

IMDb-arvosana on 6,8.

Illalla esitetään televisiosta elokuva 007 – Erittäin salainen (1981).

Kun brittiläinen vakoilualus uppoaa kansainvälisille vesille Albanian edustalle, James Bond (Roger Moore) lähetetään selvittämään sen kuljettaman korvaamattoman arvokkaan lastin kohtaloa. Aluksen mukana on uponnut myös ydinsukellusveneiden ohjausjärjestelmä, joka on väärissä käsissä uhka koko maailmalle. Avainhenkilöiksi Espanjaan, Italiaan ja Kreikkaan etenevän matkan varrella kohoavat meriarkeologin tytär Melina Havelock (Carole Bouquet) ja kreikkalaisliikemies Aris Kristatos (Julian Glover). Elokuvan nimikkokappaleen esittää Sheena Easton. 007 – Erittäin salainen on yhteensä viisi Bond-seikkailua ohjanneen John Glenin ensimmäinen Bond-ohjaus. Glen aloitti Bond-uransa elokuvan Hänen majesteettinsa salaisessa palvelussa (1969) leikkaajana ja kakkosyksikön ohjaajana.

Bernard Lee kärsi kuolemaan johtavasta vatsasyövästä elokuvan kuvausten aikana. Hänellä oli aikomuksena kuvat M-hahmolle ainakin yksi kohtaus, mutta se kävi lopulta liian vaikeaksi tehtäväksi. Q:n roolia laajennettiin tämän vuoksi, ja hahmolle uudelleenkirjoitettiin M:lle tarkoitettuja kohtauksia. Lee kuoli syöpään tammikuussa 1981.

Leffan kelkkakohtauksen kuvaamisessa koettiin niin ikään tragedia. Stunt-mies kuoli sitä kuvatessa.

Lue täältä, miksei Moore ajanut koskaan Aston Martinia 007-rooleissaan. Elokuva näkyy Neloselta kello 21.00.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut