Illalla tv:ssä: Mikä tekee naisesta petollisen huijarin ja varkaan? Loistavassa psykologisessa jännärissä selvitellään asiaa

IMDb-arvosana on 7,1.

4.2.2023 11:00

Illan tv-tarjonnassa on elokuva Marnie – vaarallisella tiellä (1964).

Marnie Edgar on valehtelija ja varas, joka pestautuu työpaikkoihin sihteeriksi, ja varastaa yrityksiltä valtavasti rahaa. Kun hän saa työpaikan Rutlandissa, hän kiinnittää huomiota myös komeaan omistajaan Mark Rutlandiin. Omistaja estää Marnieta varastamasta ja karkaamasta, ja myös pakottaa hänet naimisiin itsensä kanssa.

Heidän häämatkastaan tulee katastrofi, eikä Marnie siedä miehen kosketusta. Häämatkalta palatessaan Mark pestaa yksityisetsivän selvittämään Marnien menneisyyttä. Juontaako kaikki juurensa äitiin ja lapsuuteen?

Ohjaajana Alfred Hitchcock. Pääosissa Tippi Hedren ja Sean Connery.

Alfred Hitchcock yritti tavanomaiseen tapaansa ostaa elokuvaoikeudet Winston Grahamin romaaniin nimettömänä, jotta hinta pysyisi alhaisena. Graham alkoi kuitenkin epäillä, miksi tuntematon nimi maksaa hänelle elokuvaoikeuksista, joten hän neuvoi agenttiaan pyytämään kaksi kertaa enemmän. Hitchcock suostui sillä ehdolla, että kauppa tehdään välittömästi. Kun Graham sai selville ostajan, hän sanoi, että olisi luovuttanut ne ilmaiseksi siitä kunniasta, että Alfred Hitchcock kuvaa yhden hänen tarinoistaan. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • La 04.02.2023 klo 22.45, Yle Teema & Fem

Lue myös: Maailmaa ihastuttaneella ”Willy”-valaalla oli surkea kohtalo elokuvan jälkeen – leffa näkyy alkuillasta TV:ssä – Episodi.fi

Lähde: IMDb

Aiheeseen liittyviä elokuvia

Lisää luettavaa