Illalla tv:ssä: Päätähden ahneus esti elokuvan viimeistelyn – lopputuloksena kuitenkin katsottava ryöstöleffa

Ei nyt maailman huonoin!

Tänään nähdään televisiosta nostalgisiakin tunteita herättävä Tower Heist (2011). Nostalgia syntyy lähinnä siitä, että elokuvassa näyttelee itse Eddie Murphy. Lisäksi mukana viihdyttämässä ovat Ben Stiller, Matthew Broderick, Michael Pena ja Casey Affleck.

Tarinassa rikkaiden asuttaman pilvenpiirtäjän palvelusväki saa kuulla rakennuksen omistajan syytäneen heidän eläkerahansa pyramidihuijaukseen.  Tämä puolestaan johtaa siihen, että on aika ottaa oikeus omiin käsiin ryöstökeikan muodossa.

Episodin kolmen tähden arvostelussa tuumittiin aikoinaan näin:

”Yhteen hahmoon kiinnittymättömänä viihteellisenä kerrontana Tower Heist kuitenkin viehättää. Tiivistetty lokaatio ja kevyt ilmapiiri ovat elokuvalle eduksi, kuten myös onnistuneet näyttelijävalinnat. Stepfordin naisten (2004) jälkeen merkityksettömiä pientuotantoja tehnyt Broderick ja Shrekeissä puhuvana aasina piilotellut Murphy ovat kuin tuoreet tuulahdukset valkokankaiden nykyisten vakiokasvojen joukossa.”

Murphy tietää arvonsa, sillä hän sai elokuvasta 7,5 miljoonaa dollaria. Studio olisi halunnut elokuvaan vielä yhden loppua selventävän kohtauksen, mutta Murphy vaati siitä 500 000 dollaria lisää, joten se jäi kuvaamatta.

Leffa nähdään TV5-kanavalta tänään 24.8.2019 kello 21.00.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut