Illalla tv:ssä: Paras supersankarileffa koskaan? Leffassa nähdään vaarallinen kynästuntti

IMDb-arvosana on 9,0.

Tänään nähdään televisiosta Batman-elokuvien aatelia – Yön ritari (2008).

Christopher Nolanin huippusuositun Batman-trilogian toisessa osassa Batman saa vastaansa Jokerin (Oscarilla palkittu Heath Ledger), joka pyrkii osoittamaan Batmanille, komisario Gordonille ja piirisyyttäjä Harvey Dentille, miten helppoa on syöstä Gotham sekasortoon.

Yön ritari -leffasta on vierähtänyt jo yli vuosikymmen. Leffa muistetaan laadukkaana supersankarielokuvana, joka tarjosi paljon muistettavia hetkiä. Erityisesti jäi mieleen Ledgerin roolisuoritus Jokerina.

Yksi hiuksia nostattava hetki oli, kun Ledgerin Jokeri teki vaarallisen kynätempun. Kohtauksessa Jokeri on tapaamisessa muiden alamaailman pomojen kanssa. Yhtäkkiä hän kysyy: ”Miten olisi taikatemppu?” Tämän jälkeen Jokeri lyö kynän pöytään ja iskee brutaalisti yhden pomon kasvot kynää vasten kehuen, miten sai kynän katoamaan.

Kohtaus oli vaarallinen oikeassakin elämässä, sillä se vaati tarkkaa ja varovaista työtä näyttelijöiltä. Kynä oli oikeasti pöydässä kiinni, kun Ledger tarttuu rikollispomoa päästä ja pakottaa tämän kohti kynää. Rikollispomon näyttelijän täytyi tämän jälkeen luonnollisen näköisesti vetää itse kynä pöydästä pois, jottei hän löisi kasvojaan siihen oikeasti. Jälkituotannossa poistetun kirjoitusvälineen tilalle luotiin tietokonegrafiikalla luotu kynä.

Elokuva näkyy Neloselta kello 21.00.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut