Illalla tv:ssä: Scifileffojen aatelia – totaalista viiden tähden viihdettä!

IMDb-arvosana 8,6.

Huikeassa elokuvassa Interstellar (2014) avaruuslentäjä Cooper saa kontolleen tehtävän ihmiskunnan pelastamiseksi. Löytyykö jostain uusi asuinpaikka? Matkaan mahtuu madonreikiä, uusia maailmoja ja aivonystyröitä ihmetyttäviä aika-avaruusmuutoksia.

Teos on henkeäsalpaava, tulevaisuuteen sijoittuva tieteiselokuva avaruuslentäjä Cooperista, joka on pakotettu maanviljelijäksi ruokapulan ja luonnonvitsausten uhatessa elämää maapallolla. Uskomattomien käänteiden kautta Cooper päätyy jälleen avaruuteen tutkimaan, ovatko 10 vuotta aiemmin lähteneet biologit onnistuneet löytämään uusia elinkelpoisia maailmoja Maan kärsiville asukkaille.

Elokuvan erikoistehosteet palkittiin Oscarilla, ja se oli ehdolla neljässä muussa kategoriassa. Hans Zimmerin säveltämä musiikki palkittiin Golden Globella.

Näyttelijöinä nähdään muun muassa Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain, John Lithgow, Michael Caine sekä Matt Damon.

Episodin viiden tähden arvostelussa tuumittiin näin:

Interstellar ottaa kaiken irti suhteellisuusteoriasta ja vääntää siihen omat mutkansa. Mitä tapahtuu, kun silmänräpäys on toisille useita vuosia tai jos lapset ovat keski-ikäisiä kun palaa takaisin?

Nolan pohtii avaruusmatkailua tieteellisen analyyttisesti, mutta siinä on myös tunteisiin vetoava puoli. Interstellarin musiikissakin kuuluu kaikuja 2001: Avaruusseikkailusta, mutta toisin kuin esikuvansa, se on myös häpeilemättömän sentimentaalinen elokuva. Dylan Thomasin runoon viitataan koskettavasti, ja maapallolta saadut viestit saavat kyyneleet Cooperin poskille.

Melodramaattisilla hetkilläkin Nolan kuitenkin säilyttää tyylitajunsa. Elokuvan sanoma tuntuu olevan että tiede ei ehkä annakaan vastauksia kaikkeen vaan rakkaus. Ja sehän on tunnetusti kaikkein suurinta.

Interstellar esitetään Herolta kello 21.00. Alla traileri.

YouTube video

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut