Illalla tv:ssä: Tähti palasi toimintasankarin rooliin 9 vuoden tauon jälkeen – takaa-ajokohtauksessa tuhoutui 170 autoa

IMDb-arvosana on 6,6.

Illalla esitetään televisiosta toimintaelokuva Jason Bourne (2016).

Medusa-trillerisarjan viidennessä osassa hiljaiseloa viettänyt ex-agentti astuu esiin varjoista ja muistaa vihdoin lähes kaiken mitä tapahtui. Häntä vaivaava kysymys ei olekaan enää mitä, vaan miksi. Ohjauksesta vastaa Paul Greengrass. Pääosissa nähdään Matt Damon, Julia Stiles, Vincent Cassel, Tommy Lee Jones sekä Alicia Vikander.

Episodin neljän tähden arvostelussa tuumittiin näin:

”Greengrassin mestarillinen ohjausote, iholle menevä kuvaus ja napakka leikkaus tekevät Jason Bournesta jännityksessään pitävää katsottavaa oli kyse sitten edellä mainituista valvontakohtauksista, toinen toistaan seuraavista takaa-ajo- ja väijytyskohtauksista – tai vain hetkistä, joissa hahmot kävelevät käytävillä.”

Damon palasi rooliin yhdeksän vuoden tauon jälkeen. Aikaa meni niin kauan, koska hyvää tarinaa ei ollut tarjolla.

– Rakastamme näiden elokuvien tekemistä, mutta koska mitään tarinaa ei ollut kerrottavana, olen iloinen, että odotimme näin kauan, Damon totesi aikoinaan.

Näyttelijä sanoi myös arvostavansa lojaalia yleisöä, joka kyseli Damonilta ja Greengrassilta vuosien varrella, tuleeko Bourne-elokuville vielä jatkoa. Damon sanoi myös ihmettelevänsä, miten paljon maailma on muuttunut vuodesta 2007. Näitä muutoksia nähdään myös elokuvassa.

Leffassa nähtävän takaa-ajokohtauksen kuvauksissa Las Vegasissa tärveltiin 170 autoa. Kohtausta kuvattiin peräti viisi viikkoa.

Elokuva esitetään TV5-kanavalta kello 21.00.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut