Ohjaajamestari katsoi Brokeback Mountainin 15 vuotta valmistumisen jälkeen: paljasti olleensa kiinnitetty ohjaamaan elokuva

Näin tapahtuu elokuvateollisuudessa usein.

Brokeback Mountain

Indie Wire uutisoi, että ohjaaja Lee Daniels kiinnitettiin alun perin ohjaajaksi Oscar-palkittuun Brokeback Mountain -elokuvaan. Sinänsä siinä ei ole mitään erikoista, koska Hollywoodissa projektit saattavat seilata monenkin tekijän kautta ennen kuin elokuva pääsee edes tuotantoon.

Yksi vaihtoehtoinen todellisuus olisi voinut olla Good Will Huntingin ohjaaja Gus Van Santin versio, päärooleissaan Matt Damon ja Joaquin Phoenix. Myös Rankka päivä -elokuvan Joel Schumacherin piti jossakin vaiheessa elokuvaa työstää. Tarjous tehtiin myös Pedro Almodóvarille, joka olisi halunnut tehdä elokuvasta ”eläimellisemmän”.

Alun perin ohjaajaksi kiinnitettiin kuitenkin siihen aikaan tuntemattomampi nimi Lee Daniels. Daniels oli tuottanut Monster’s Ball -elokuvan, mutta ei ollut ohjannut vielä yhtään elokuvaa. Tänä päivänä hänet muistetaan tietysti sellaisista elokuvista, kuten Precious ja The Butler.

”Se oli hyvin kallis projekti pitää, enkä yksinkertaisesti saanut elokuvaa tehdyksi. Kukaan ei halunnut nähdä elokuvaa, kukaan ei halunnut tehdä elokuvaa”, Daniels muistelee.

Hän kertoo, että on katsonut elokuvan vastikään – eli 15 vuotta myöhemmin. ”En voinut katsoa elokuvaa kun se julkaistiin. Näin elokuvan päässäni, käsikirjoitus oli vahva.” Hän sanoo, ettei halunnut nähdä Ang Leen tulkintaa, vaikka Lee palkittiin parhaan ohjaajan Oscar-palkinnolla elokuvasta. Esimerkiksi kuuluisa telttaseksi-kohtaus oli Danielsin mielessä niin vahva, ettei hänellä ollut kiinnostusta nähdä heteron ohjaajan tulkintaa aiheesta.

Nyt hän kuitenkin paljastaa olevansa elokuvan suuri fani. ”Lee teki todella hyvää työtä. Itseasiassa hän teki sen tavalla, joka oli miellyttävä heteroseksuaalisille katsojille ympäri maailman. Minä olisin luultavasti työntänyt aihetta enemmän katsojan kasvoille, ja hän teki sen erilaisesta perspektiivistä.”

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut