Illalla tv:ssä: Woody Allenin menestynein leffa – voitti parhaan käsikirjoituksen Oscar-palkinnon

IMDb-arvosana on 7,7.

2.10.2022 09:00

Illan tv-tarjonnassa on laadukas leffa Midnight in Paris (2011).

Neljällä Oscar-ehdokkuudella huomioitu ja vuoden parhaan alkuperäiskäsikirjoituksen Oscarin sekä Golden Globen voittanut komedia Gilistä, joka saapuu Pariisiin tulevan vaimonsa Inezin ja tämän vanhempien kanssa. Ensimmäisen romaaninsa kanssa taisteleva Gil ihastuu rakkauden kaupunkiin ja löytää sen sinisistä öistä korvaamatonta inspiraatiota, jonka luonnetta hän yrittää turhaan selittää muille. Inez ei liioin vakuutu Gilin aikeista muuttaa Pariisiin heidän purjehdittuaan avioliiton satamaan. Midnight in Paris kohosi elokuvateatterikierroksellaan käsikirjoittaja-ohjaaja Woody Allenin kaikkien aikojen menestyneimmäksi elokuvaksi.

Pääosissa Owen Wilson, Rachel McAdams, Marion Cotillard, Tom Hiddleston, Carey Stoll, Kathy Bates sekä Michael Sheen. Ohjauksesta vastaa Allen.

Allenilla on tapana antaa näyttelijöille käsikirjoituksesta vain heidän oma osuutensa. Hiddleston ihmettelikin kuvauksissa, miksi Wilsonilla on päällään oudot vaatteet muihin näyttelijöihin verrattuna. Hän ei ollut vielä tuolloin tietoinen elokuvan fantasiaelementistä.

Elokuva on myös Ruutu Plussassa, Prime Videossa ja Mubissa. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • Su 02.10.2022 klo 19.30, Hero

Lähde: IMDb

Aiheeseen liittyviä elokuvia

Lisää luettavaa