Nyt Prime Videossa: USA:n ja Saksan tiedustelu lyö päitään yhteen – jäi tähden viimeiseksi työksi ennen päihdekuolemaa

IMDb-arvosana on 6,8.

16.6.2022 07:00

Prime Videossa on nyt elokuva A Most Wanted Man (2014)

Henkihieveriin kidutettu, puoliksi tšetšeeni, puoliksi venäläinen maahanmuuttaja ilmestyy Hampurin islamilaiseen yhteisöön ja vaatii isänsä hämäräperäisesti hankittua omaisuutta. Se herättää sekä Saksan että USA:n turvallisuuspalveluiden kiinnostuksen. Saksalainen tiedusteluagentti Günther Bachmann ryhtyy tiiminsä kanssa seuraamaan tsetseenipakolaisen liikkeitä, koska epäilee miehellä olevan yhteyksiä terroristeihin. Tutkimuksia sekoittaa ihmisoikeuksiin erikoistunut lakinainen, joka ryhtyy auttamaan pakolaista.

Näyttelijöinä Philip Seymour Hoffman, Willem Dafoe, Robin Wright, Rachel McAdams sekä Grigoriy Dobrygin. Ohjauksesta vastaa Anton Corbijn.

Elokuva perustuu John le Carrén kirjaan. Hän työskenteli brittiläisissä tiedustelupalveluissa MI5:ssä ja MI6:ssa 1950- ja 1960-luvuilla. Le Carré oli Berliinissä, kun Berliinin muuria rakennettiin, ja hän on työskennellyt sekä konsulina että agenttina Hampurissa.

Mainittakoon vielä, että tämä jäi Philip Seymour Hoffmanin viimeiseksi kokonaiseksi työksi. Hän menehtyi New Yorkissa päihteisiin viikko elokuvan Sundancessa esitetyn ensi-illan jälkeen.

Lue myös: Lue myös: Muistatko Breaking Badin terhakan Betsy Brandtin, 49? Tältä hän näyttää nykyään – Episodi.fi

Lähde: IMDb

Lisää luettavaa