Nyt Prime Videossa: Huippuleffa voitti Oscar-palkinnon maskeerauksesta – vaikka maskeerausbudjetti oli vain 250 dollaria

IMDb-arvosana on 8,0.

10.6.2022 23:33

Prime Videoon lisätty Dallas Buyers Club (2013) muistetaan kolmen Oscar-palkinnon voittajana. Oscareita ropisi, vaikka leffan budjetti oli vain viisi miljoonaa dollaria.

Matthew McConaugheyn näyttelemä Ron Woodroof on teksasilainen sähköinsinööri, joka rakastaa rodeota, naisia ja päihdyttäviä aineita. Woodroof elää villiä ja vapaata poikamieselämää vailla huolta huomisesta. Kaikki muuttuu, kun Ron sairastuu. Vuosi on 1985 ja Ron saa kuulla saaneensa HIV-infektion. Lääkärit antavat hänelle 30 päivää elinaikaa. Aikana, jolloin sairaudesta luultiin enemmän kuin tiedettiin, diagnoosi tarkoitti lyhyttä, tuskien ja häpeän täyttämää elämää ennen nopeasti koittavaa, kivuliasta kuolemaa. Woodroof ei kuitenkaan tyydy kohtaloonsa.

Näyttelijöinä lisäksi Jennifer Garner, Jared Leto, Denis O’Hare sekä Steve Zahn. Ohjauksesta vastaa Jean-Marc Vallée.

Yllättävää kyllä, elokuva voitti Oscarin myös maskeerauksesta. Se on siksi yllättävää, että maskeeraukseen varattu budjetti oli vain 250 dollaria. Meikkitaiteilijat pystyivät kuitenkin työskentelemään tuolla summalla. Alla traileri.

Lue myös: Muistatko Galactica-pilotti Jamie Bamberin, 49? Tältä hän näyttää nyt – Episodi.fi

Lähde: IMDb

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia