Illalla tv:ssä: Yksinkertaisesti yksi parhaista sotaelokuvista! Rankat kohtaukset sieppaavat kovempaakin karjua

IMDb-arvosana on 8,1.

30.10.2022 17:06

Yksi Charlie Sheenin  hienoimmista rooleista on varmasti Oliver Stonen ohjaamassa sotaelokuvassa Platoon. Elokuva sai peräti neljä Oscar-palkintoa.

Tarinassa Sheenin esittämä nuori vapaaehtoinen sotilas joutuu todistamaan sodan kauhuja ja miten niistä ovat vastuussa vihollisen lisäksi myös oma puoli. Sheenin hahmo perustuu Oliver Stonen omaan sotakokemukseensa Vietnamissa.

Elokuvassa riittää mielenkiintoisia henkilöitä, kuten arpinaamainen ja armoton Barnes (Tom Berenger) sekä toinen taitava, mutta paremmalla moraalisella kompassilla varustettu taistelija Elias (Willem Dafoe). Elokuvassa nähdään myös vielä uransa alkupuolella oleva Johnny Depp.

Kingiä esittävä näyttelijä Keith David pelasti kuvauksissa Charlie Sheenin hengen. Avoimin sivuovin lentänyt helikopteri kääntyi liian jyrkästi ja heitti Sheenin kohti avointa ovea. David sai hänet onneksi kiinni ennen tipahtamista.

Platoon voitti Oscarin muun muassa parhaasta elokuvasta ja parhaasta ohjauksesta. Berenger ja Dafoe olivat molemmat ehdolla parhaasta sivuosasta. Elokuva on myös Elisa Viihde Viaplayssa. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • Su 30.10.2022 klo 21.00, Hero

Lue myös: Nyt Disney Plussassa: Mullistava rikossarja toi paljon uutta – edelleen todella kovaa settiä! – Episodi.fi

Lähde: IMDB

Lisää luettavaa