Illan huippuleffa on alkuperäisversio Tom Hanksin elokuvasta – kärttyinen mies vastaan maailma

IMDb-arvosana on 7,7.

13.9.2023 06:00

Illan tv-tarjonnassa on draamakomedia Mies, joka rakasti järjestystä (2015).

59-vuotias Ove on korttelin äkäinen järjestyksenpitäjä, joka on syrjäytetty asumisoikeusyhdistyksen puheenjohtajan pallilta jo vuosia sitten, mutta siitä hän viis veisaa. Vanha äkäpussi ei titteleitä kaipaa pitäessään naapurustossa yllä rautaista kuria.

Viimeisillään raskaana oleva Parvaneh muuttaa perheineen vastapäiseen rivitalohuoneistoon ja muuttokuorman kuski pakittaa heti alkuunsa kärryllään Oven postilaatikon kumoon. Tästä alkaa hauska ja sydäntälämmittävä tarina.

Ohjaajana Hannes Holm. Näyttelijöinä Rolf Lassgård, Bahar Pars, Filip Berg, Ida Engvoll sekä Tobias Almborg.

Episodi antoi elokuvalla arvostelussa neljä tähteä:

Mies joka rakasti järjestystä -elokuvaa on helppo kuvailla Ruotsin Mielensäpahoittajaksi. Holmin ja Dome Karukosken elokuvia yhdistääkin se, että humoristisen pinnan alla on melankolinen pohjavire. Lassgårdin ja Antti Litjan hahmoissa on kuitenkin myös eroa. Siinä missä valmiiksi kärttyinen Mielensäpahoittaja on jämähtänyt vuosikymmenten takaiseen menneeseen maailmaan antaa Ove vierivien vuosien lopulta kovettaa itsensä.”

Elokuvasta on tehty Hollywoodin uusintafilmatisointi, jonka pääosassa on Tom Hanks. Sen nimi on A Man Called Otto, ja sekin elokuva onnistui varsin hyvin.

Elokuva on myös palveluissa Netflix, HBO Max, Yle Areena ja C More. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • Ke 13.09.2023 klo 22.00, YLE TV1

Lue myös: Fast-tähti Paul Walker täyttäisi tänään 50 vuotta – vaikeasti hallittava auto ja ystävän kaahaus koituivat kohtaloksi – Episodi.fi

 

Lisää luettavaa