Hitchcockilta karun lahjan saanut Melanie Griffith täytti 66 vuotta – tältä hän näyttää nyt

Griffith sekoitetaan usein toiseen kuuluisaan näyttelijään.

14.8.2023 12:39

Melanie Griffith juhlisti 66-vuotissyntymäpäiviään 9. elokuuta. Hän oli 80- ja 90-luvun suosituimpia naisnäyttelijöitä, ja jatkaa edelleen uraansa.

New Yorkissa, Manhattanilla syntynyt Griffith on rakastetun näyttelijän Tippi Hedrenin lapsi. Melanie varttui pääasiassa Los Angelesissa, ja hän valmistui Hollywood Professional Schoolista 16-vuotiaana. Jo 17-vuotiaana hän pääsi näyttelemään Gene Hackmanin kanssa samaan elokuvaan nimeltään Night Moves (1975).

Griffith nousi kohti kirkkaampia parrasvaloja myöhemmissä elokuvissa, kuten Brian De Palman trillerissä Kuolema tulee kahdesti (1984). Se toi hänelle National Society of Film Critics -palkinnon parhaasta naissivuosasta.

Griffithin komedia Vaarallinen tyttöystävä (1986) sai suosiota kriitikoiden keskuudessa, ja Working Girl – tieni huipulle (1988) -elokuvasta hän sai ehdokkuuden parhaan naispääosan Oscar-palkinnon saajaksi, ja Golden Globen hän voitti.

Griffith tunnetaan myös muun muassa elokuvista Mulhollandin putous (1996) ja Myrskyisä maanantai (1988), jossa hän näytteli yhdessä Tommy Lee Jonesin kanssa. Turhuuksien rovio (1990) -elokuvassa hänen kolleganaan toimi Tom Hanks.

Turhuuksien rovio (1990).

Ikävä taistelu sairautta vastaan on varjostanut tähden elämää

Griffith on joutunut vuosien varrella taistelemaan ihosyöpää vastaan. Vuonna 2009 uutisoitiin, että hänelle tehtiin operaatio ihosyövän poistamiseksi. Vuonna 2018 hän latasi puolestaan kuvan Instagramiin, jossa häneltä oli poistettu ihosyöpä hänen nenästään.

Vuonna 2023 Page Six kertoi, että tähdelle oli ilmestynyt uusi viilto kasvoihinsa. Tuolloin oli epäselvää, liittyikö se ihosyöpään. Griffithillä on ollut aikoinaan välillä ongelmia myös huumeiden ja alkoholin kanssa.

Outoja kuvioita mestariohjaajan kanssa

Alfred Hitchcock liittyy erikoisella tavalla Griffithin elämään. Hän antoi karmaisevan joululahjan Griffithille tämän ollessa vasta lapsi.

Asiasta kertoi Insiderille Griffithin tytär Dakota Johnson.

– Se oli hälyttävää, synkkää ja todella, todella surullista sille pienelle tytölle. Todella pelottavaa, Johnson kommentoi vuonna 2022.

Lahja oli oli miniatyyri Griffithin äidistä, Hedrenistä, hauta-arkussa.

Griffithin äiti puolestaan kertoi vuonna 2016, että Hitchcock terrorisoi häntä aikoinaan vuosia. Käytös johtui tiettävästi siitä, kun Hedren oli kieltäytynyt Hitchcockin lähentely-yrityksistä.

Antonio Banderas oli paitsi aviomies niin silti myös nykyinen kollega

Muutamana viime vuonna Griffith on pitänyt taukoa elokuvarooleista, mutta hänellä on jo uusi projekti tuloillaan. Elokuvan Akil tarinassa nuori, poliisin jahtaama poika, pakenee Afrikasta amerikkalaisen, Espanjassa asuvan naisen kotiin.

Elokuvan ohjaa Griffithin entinen aviomies Antonio Banderas, jonka kanssa hän näytteli vuoden 2014 scifi-elokuvassa Automata. Kaksikko erosi vuonna 2015, mutta he ovat sanoneet rakastavansa silti aina toisiaan.

Melanie Griffith elokuvassa Automata (2014).

Alla listattuna muutamia triviatietoja Melanie Griffithistä

Ennen Banderasta Griffith on ollut naimisissa kahdesti Don Johnsonin kanssa ja kerran Steven Bauerin kanssa.

Hänen tyttärensä Dakota Johnson ja Stella Banderas näyttelevät hänen hahmonsa tyttäriä Antonio Banderasin ohjaamassa elokuvassa Hullu Alabamassa (1999). Hänen sisarpuolellaan Tracy Griffithillä on myös pieni rooli elokuvassa.

Griffithin Working Girl – tieni huipulle (1988) -elokuvan palkasta vähennettiin 75 000 dollaria, koska hän ilmestyi kuvauspaikalle voimakkaassa humalassa, eikä pystynyt sanomaan repliikkejään kunnolla. Rahat käytettiin päivän kohtausten uudelleenkuvaukseen.

Griffithin mukaan fanit sekoittavat hänet toisinaan näyttelijä Meg Ryaniin, jota Griffith kertoo ihailevansa. Ryan puolestaan sanoi, että fanit luulevat hänen olevan Melanie.

Melanie Griffith on Instagramissa. Alla hänen jakamiaan kuvia, joista selviää, että Jamie Lee Curtis on hänen hyvä ystävänsä.

Lue myös: Seksiobjektiksi itsensä tuntenut Charlize Theron täytti 48 vuotta – tältä upea tähti näyttää nyt – Episodi.fi

Melanie Griffith palaamasta kauneushoitolasta Los Angelesissa elokuussa 2023. AOP

Lähde: Wikipedia, IMDb, Page Six, Insider

Lisää luettavaa