Illan tv-viihteessä Matrix Revolutions – kuvaaja syytti leffan heikkoudesta Wachowskien lukemaa kirjaa

IMDb-arvosana on 6,7.

20.4.2024 09:30

Illan tv-viihteessä on toimintascifi Matrix Revolutions (2003). Ensimmäinen Matrix on millä tahansa mittarilla hyvä elokuva, mutta jatko-osat jäivät monien mielestä heikommiksi.

Kolmannen osan alussa Neo on loukussa Mobil Ave -nimisellä metroasemalla, joka on siirtymäalue Matrixin ja konemaailman välillä. Kun Neo yrittää nousta junaan, Junamies estää häntä. Seraph, Morpheus ja Trinity yrittävät ratkaista tilanteen Merovingin kanssa.

Matrixia ja sen jatko-osia kuvaamassa ollut Bill Pope kertoi vuonna 2020 oman selityksensä jatko-osien heikkoudelle. Ainut selittävä tekijä ei hänen mielestään ollut ykkösosan menestyksen aiheuttamat paineet. 

– Kaikki mikä oli hyvää ensimmäisessä kokemuksessa ei ollut hyvää kahdessa viimeisessä. Emme olleet enää vapaita. Ihmiset katsoivat perääsi. Oli paljon painetta, Pope aloitti vuodatuksensa.

Hänen mukaansa ohjaajat Lana ja Lilly Wachowski hurahtivat mestariohjaaja Stanley Kubrickin kirjoittamaan kirjaan, joka teki kuvauksista kärsimystä.

– Sydämessäni en pitänyt heistä (Wachowskeista). Minusta meidän olisi pitänyt mennä eri suuntaan. Siellä oli paljon hankausta ja henkilökohtaisia ongelmia, joka näkyi totta puhuen valkokankaalta, Pope jatkoi.

– Se ei ollut hienoin hetkeni, eikä kenenkään muunkaan. Wachowskit olivat lukeneet hemmetin kirjan Stanley Kubrickilta, jossa sanottiin: ”Näyttelijät eivät tee luonnollisia roolisuorituksia, ennen kuin kulutat heidät loppuun.” Joten otetaanpa otto 90! Haluan kaivaa Stanley Kubrickin ylös ja tappaa hänet, Pope vielä lisäsi.

Kubrick tunnetaan hyvin siitä, että hän kuvaa kohtauksia uudelleen ja uudelleen hakien näin täydellisiä roolisuorituksia. Ikävä kyllä moinen toimintapa ei tuonut ainakaan Popen mielestä mitään hyvää Matrix-jatko-osiin.

Matrix Revolutionsin näyttelijöinä Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss, Hugo Weaving ja Jada Pinkett-Smith. Elokuva on myös Netflixissä ja HBO Maxissa. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • La 20.04.2024 klo 23.05, TV5
  • To 25.04.2024 klo 21.00, Kutonen

Lue myös: Kaunis vampyyrintappaja Sarah Michelle Gellar täytti 47 – tältä hän näyttää nykyään – Episodi.fi

Lähde: Screen Rant

Lisää luettavaa