Indie-legenda Kevin Smith puolustaa Marvel-elokuvia: Martin Scorsese on kuin vanha mies huutamassa pilville

Sarjakuvaelokuvat kuumentavat tunteita, nyt ja aina.

Jo vuosikausien ajan on vellonut taistelu siitä, ovatko sarjakuvaelokuvat cinemaa vai eivät. Indie-legenda Kevin Smith kertoi vastikään mielipiteensä Martin Scorsesen Marvel-sanomisistaan, ja taistelu käynnistyi taas.

Smith kertoi, että on aivan järjetöntä kysyä 79-vuotiaalta auteur-ohjaajalta yhtään mitään sarjakuviin liittyvää.

– Kun Martin Scorsesen kaltainen hahmo vertaa sarjakuvaelokuvia huvipuistoksi heimoyhteiskunnassamme, on aivan varmaa, että se suututtaa ne ihmiset, jotka ovat tehneet sarjakuvaelokuvia työkseen kymmenen vuoden ajan. Kun kysyt Mafiaveljet tehneeltä mieheltä, että mitä mieltä hän on Spider-Manista, niin tiedät aivan varmasti mitä saat vastaukseksi. Hän on totinen elokuvantekijä. Hän on tietyn ikäinen mies, joka on jumittunut tapoihinsa. Ei kenenkään pitäisi olla yllättynyt hänen vastauksestaan, Smith sanoi.

Smith pohtii myös Marvel-fanien ja ei-niin-Marvel-fanien suhdetta toisiinsa.

– Eihän tällainen merkitse mitään. Ja arvatkaapa mitä? Aina löytyy nuoria elokuvantekijöitä, jotka ymmärtävät sarjakuvaelokuvia ja haluavat tehdä niitä, vaikka joku vanha tekijä ei niitä ymmärräkään. Ei ketään tarvitse kuitenkaan eristää yhteiskunnasta sen takia että he joko pitävät tai eivät pidä samoista asioista kuin sinä.

Smith siis ymmärtää Scorsesea, eikä hänelle pitäisi olla vihainen, vaikkei ikoninen elokuvantekijä tajuakaan elokuvan uusia tuulia.

Alla Twitter-kommentteja aiheesta.

Lähde: We Got This Covered

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut