Jäähyväiset -ohjaaja kritisoi Ron Howardin valintaa kiinalaispianistista kertovan elokuvan ohjaajaksi – Pianisti itse tuottamassa elokuvaa

AOP

Uutta näkökulmaa.

Indie Wire uutisoi, että Jäähyväiset -elokuva ohjaaja–käsikirjoittaja Lulu Wang ei ole tyytyväinen siitä, että kiinalaispianisti Lang Langista tehtävän elokuvan ohjaa Ron Howard.

”Klassisen piano-opetuksen omaavana kiinalaisena, uskon että on mahdotonta kertoa Lang Langin tarina ilman kiinalaisen kulttuurin, taiteilijoiden ja intellektuellien kulttuurisen vallankumouksen, sekä länsimaisen imperialismin vaikutusten läheistä ymmärrystä”, Wang kirjoittaa Twitter-tilillään.

Hän sanoo kuitenkin, että ei kirjoita tätä siksi, että haluaisi itse ohjata elokuvan. Hän ei usko omien sanojensa mukaan, että koillis-Kiinan kulttuuristen ominaisuuksien ymmärtäminen sujuisi länsimaiselta ohjaajalta vaivattomasti.

Elokuva perustuu Lang Langin muistelmaan Pitkä matka menestykseen. Lang Lang itse on projektissa mukana vastaavana tuottajana. Hän on kiittänyt ohjaaja Howardia aiemmin lausunnossaan. ”Tämä elokuva, kiitos Ron Howardin vision, inspiroi nuoria ympäri maailmaa jahtaamaan unelmiaan.”

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut