”Jaanan tarina pysäyttää miettimään” – Ohjaaja Tuukka Temonen tarttuu yllättävään aiheeseen: tekeillä kaksi elokuvaa yhtä aikaa

Tuukka Temosella on kaksi elokuvaa työn alla.

2.5.2018 14:46

Tuukka Temosesta on kasvamassa tuottelias ohjaaja. Vuonna 2016 ilmestynyttä Teit meistä kauniin -elokuvaa seuraa lokakuussa ilmestyvä Valmentaja, jonka keskushahmo on Mikko Nousiaisen esittämä Jari Sarasvuo.

Lokakuussa teattereihin tulevan Valmentajan tuotanto on vielä kesken, mutta Temosella on jo kehitteillä seuraava elokuva Puolet minusta, joka kertoo paraolympiaratsastaja Jaana Kivimäen tarinan.

Kivimäki on ollut alaraajahalvaantunut vuodesta 2004 jouduttuaan vakavaan onnettomuuteen, jossa hevoskuljetusauton lastaussilta romahti hänen päälleen. Onnettomuuden jälkeen hän on noussut pararatsastajana maailman huipulle.

”Jaanan taistelu onnettomuuden pohjalta pararatsastusareenoille on hieno elokuvan aihe. Jaanan tarina pysäyttää miettimään ja kannustaa ajattelemaan positiivisesti. Myös paraurheilu itsessään ansaitsee tulla enemmän esille, joten tartun tähän työhön suurella kunnioituksella”, Tuukka Temonen kertoo tiedotteessa.

Puolet minusta -elokuvan kuvaukset alkavat kesällä 2019, ja ensi-illaksi ilmoitetaan syksy 2020.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia