Jake Gyllenhaal ja Guy Ritchie tekevät yhdessä elokuvan – epäonnistuneesta sotaoperaatiosta poikii pelastustehtävä

Gyllenhaal nähtiin myös sotaelokuvassa Jarhead (2005).

31.10.2021 10:00

Sekä näyttelijä Jake Gyllenhaal että ohjaaja Guy Ritchie ovat molemmat tehneet urallaan loistavia elokuvia, ja nyt he aikovat tehdä yhteistyötä tulevassa The Interpreter -elokuvassa.

The Interpreter on genreltään toimintatrilleri. Gyllenhaal näyttelee viimeisellä sotareissullaan olevaa kersantti John Kinleytä, jolla on sotilasjoukkoineen kontollaan tiedustelutehtävä. Kesken kaiken kersantti ja hänen sotilaansa joutuvat väijytyksen keskelle, ja ainoat selviytyjät ovat kersantti itse ja Ahmed-niminen tulkki.

Kinley haavoittuu vakavasti, ja Ahmed riskeeraa elämänsä kantaessaan häntä turvaan vaikeassa maastossa. Kun kersantti pääsee takaisin Yhdysvaltoihin, hän saa tietää, ettei Ahmed ole saanut pääsyä Yhdysvaltoihin. Kinley päättää palata hakemaan tulkin ennen kuin hänet tapetaan kotimaassaan.

Elokuvan ohjaaja Ritchie tunnetaan muun muassa elokuvista The Gentlemen, Snatch sekä Puuta, heinää ja muutama vesiperä. Hän on usein myös käsikirjoittanut ohjaamansa elokuvat, ja hän on ollut käsikirjoittamassa myös The Interpreteriä.

Elokuvan käsikirjoitus on saanut ideoita keskusteluista oikeiden sotilaiden ja tulkkien kanssa. The Interpreterin kuvaukset alkavat Espanjassa tammikuussa ensi vuonna.

Lue myös: Nyt Netflixissä: Tämä kannattaa katsoa – Jake Gyllenhaalin mahtava jännäri vuodelta 2014 – Episodi.fi

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia