James Cameron puhuu supersankarileffoista: haluaa nähdä naisen ohjaaman äijäsupersankarielokuvan

Miksei Cameron tekisi itse supersankarielokuvaa?

27.2.2023 09:01

Joukko Hollywoodin ohjaajalegendoja on kritisoinut Marvel-elokuvia ja sitä, kuinka ne vievät kaiken tilan elokuvateattereista – ikään kuin katsojalla ei olisi omaa tahtoa valita se elokuva, jonka hän haluaa katsoa.

Cameron paljasti myös hiljattain, kuinka hän ymmärtää Thanosta luonnonsuojelijan näkökulmasta, joten onpa legendakin löytänyt oman lempihahmonsa Marvel-rainoista.

Cameron kritisoi aikoinaan Wonder Woman -elokuvia, koska hahmon puku on esineellistänyt naisia jo vuosikymmenten ajan.

– Ei minulla ole ongelmaa Wonder Womanin kanssa. Rakastin sitä elokuvaa. En kuitenkaan ymmärtänyt silloin, että on ihan ok, jos nainen haluaa olla kaunis ja haluaa pukeutua hyvin itsensä takia, eikä miehiä varten. En ymmärtänyt tätä silloin. Tiedättehän, elämä on täynnä tällaisia pieniä kompurointeja, joista voimme oppia, kunhan vain puhumme niistä, Cameron kertoo.

Cameron pohti samalla, miksi niin harva nainen tekee supersankarielokuvia.

– Oli tärkeää, että naisohjaaja tekee tärkeän toimintaelokuvan, vaikka Kathryn Bigelow [Cameronin ex-vaimo] onkin tehnyt sitä jo pitkän aikaa. Hän olisi kuitenkin hylännyt jokaisen supersankarielokuvan käsikirjoituksen, mikäli niissä olisi ollut naispäähahmo. Ja se on ihan terveellinen näkökulma. Mikseivät naiset ohjaa mieshahmoja? Miksei nainen tekisi Batmania? Se olisi kiinnostavaa, Cameron pohtii.

Cameronilta nähdään seuraavaksi Avatar 3 joulukuussa 2024, Avatar 4 joulukuussa 2026 ja Avatar 5 joulukuussa 2028.

Lähde: Comingsoon

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia