James Franco seksuaalisyytösten kourissa – vei aikuisviihteestä tutun ”casting couch” -toiminnan uusiin sfääreihin?

Tätä selvitellään vielä pitkään.

4.10.2019 08:25

Kaksi näyttelijää on haastanut Hollywood-tähti James Francon ja hänen perustamansa elokuvakoulun oikeuteen. Naisten mukaan näyttelijä sai opiskelijoitaan perusteettomiin ja luonteeltaan hyväksikäyttäviin seksuaalisiin tilanteisiin uhkailemalla. Sarah Tither-Kaplan ja Toni Gaal nostivat kanteen torstaina Los Angelesissa.

Naisten väitteiden mukaan Franco painosti opiskelijoitansa yhä enemmän paljastaviin seksikohtauksiin. Olosuhteita kuvattiin orgioiden tapaiseksi. Väitetysti Franco palkitsi suostuvaiset naiset rooleilla hänen elokuvissaan.

Kanteessa sanotaan, että koulun todellinen tavoite oli luoda Francolle ja ”muille” jatkuva virta hyväksikäytettäviä naisia, joita saatettiin seksuaalisiin tilanteisiin. Naisten mukaan Franco vei aikuisviihteessä käytetyn ”casting couch” -toiminnan toiselle tasolle luomalla ”casting class” -ympäristön.

Franco on aiemmin kiistänyt kaikki vastaavanlaiset väitteet seksuaalisesta hyväksikäytöstä tai ahdistelusta. Hänen asianajajansa Michael Plonsker tiedotti, ettei ole ensimmäinen kerta, kun tällaisia väitteitä esitetään. Hänen mukaansa väitteet on aiemmin jo kumottu.

Plonsker sanoi niin ikään, että Franco aikoo paitsi puolustaa itseään oikeudessa niin myös vaatia korvauksia syytösten vuoksi.

Lähde: CBS News

Lisää luettavaa