Jim Carrey tienasi miljoonia hittikomediasta – studio ei halunnut toista päätähteä leffaan ja antoi tälle vain 50 000 dollaria

Hittikomediaa varten käytiin melkoiset palkkaneuvottelut.

23.9.2018 01:00

Jim Carrey sai Nuija ja tosinuija -elokuvasta seitsemän miljoonan dollarin palkkion, mutta toista pääosaa esittänyt Jeff Daniels sai palkkioksi 50 000 dollaria.

Vuoden 1994 komediaklassikon ohjanneet Bobby ja Peter Farrelly aikoinaan paljastivat, että New Line Cinema -studio ei alun perin halunnut Danielsia elokuvaan. Ohjaajat kuitenkin halusivat Danielsin, koska tällä oli kemiaa Carreyn kanssa ja koska he pitivät Danielsin roolisuorituksesta Vaarallinen tyttöystävä -elokuvassa.

Daniels ei ollut tunnettu koomikkona, joten studio pyysi ohjaajia valitsemaan kenet tahansa toisen ja hankkimaan komedianäyttelijän. Studio ajatteli, että Daniels ei ottaisi roolia vastaan, jos he tarjoaisivat tälle vain 50 000 dollaria, mikä oli moninkertaisesti vähemmän kuin Carreyn palkkio. Yllättäen Daniels hyväksyi tarjouksen.

Carreyn piti saada alun perin paljon pienempi palkkio. Hänelle tarjottiin ensin 350 000 dollaria. Carrey kieltäytyi, koska hän halusi 400 000 dollaria. Sitten Carreyn pääosittama Ace Ventura – lemmikkidekkari ilmestyi ja keräsi suuret lipputulot. Tämän jälkeen New Line suostui 400 000 dollarin palkkioon, mutta Carrey halusi 500 000, mihin studio ei suostunut. Ace Ventura jatkoi menestystään, joten New Line päätti suostua vaatimukseen. Carrey nosti pyyntöään 750 000 dollariin. Studion ja Carreyn palkkaneuvottelut jatkoivat samaa kaavaa, ja lopulta hän sai seitsemän miljoonaa elokuvasta.

Nuijan ja tosinuijan budjetti oli 16 miljoonaa, joten suurin osa elokuvan budjetista meni Carreyn palkkioon.

Lähde: Business Insider

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia