”Johtuuko tämä siitä, että minulla on vagina?” – Jennifer Lawrence nosti esiin sukupuolten palkkaerot Hollywoodissa

Miestähdille maksetaan Hollywoodissa usein enemmän palkkaa.

9.9.2022 15:35

Hollywood-tähti Jennifer Lawrence on ottanut esille näyttelijöiden palkkiot ja niihin liittyvän epäsuhdan.

Lawrence näytteli Netflixin viime vuonna ilmestyneessä Don’t Look Up -hitissä yhdessä Leonardo DiCaprion kanssa.

Lawrence ei varsinaisesti valita omasta palkkiostaan, ja hänen nimensäkin nostettiin alkuteksteissä ja julisteissa ensimmäiseksi.

DiCaprio sai kuitenkin elokuvasta 30 miljoonan dollarin palkkion, mikä on 5 miljoonaa enemmän kuin Lawrencen palkkio.

Lawrence on nyt kertonut Voguen haastattelussa, että on turhauttavaa, kun miesnäyttelijät saavat suurempia palkkiota. Näin kävi myös vuoden 2013 elokuvassa American Hustle, josta Lawrence sai Oscar-ehdokkuuden. Miespuoliset vastanäyttelijät Christian Bale, Jeremy Renner ja Bradley Cooper saivat paksumman tilipussin.

”Ihan sama, mitä teen. En koskaan saa samaa palkkaa kuin miehet. Johtuuko tämä siitä, että minulla on vagina?”

Lawrence oli silti tyytyväinen Don’t Look Up -elokuvaan ja siihen, että hän oli päätähti ennen DiCapriota. Ohjaaja-käsikirjoittaja Adam McKay kirjoitti astronomiopiskelijan roolin Lawrence mielessään.

”On selvä juttu, että Leo tuo mukanaan enemmän lipputuloja kuin minä, ja voin pitää itseäni onnekkaana tehtyäni hyvän sopimuksen”, Lawrence sanoi. Hän kuitenkin jatkoi:

”On silti tilanteita, joissa tuntuu kiusalliselta vaatia samaa palkkaa miehille ja naisille. Sen ovat varmasti naiset huomanneet muillakin aloilla Jos sitä kyseenalaistaa ja pitää epätasa-arvoisena, niin vastataan, että kyse ei ole sukupuolesta. Silti ei pystytä sanomaan, mistä oikein on kyse.”

Lähteet: IndieWire, Vogue

Aiheeseen liittyviä elokuvia

Lisää luettavaa