Kaikkien aikojen prosentuaalisesti tuottoisin leffa lumosi Steven Spielberginkin – kyseessä tietysti vuoden 2007 yllätyshitti!

Nopeasti tehtiin ja kelpo tuli.

Ei ole ensimmäinen kerta, kun kauhulla tehdään rahaa edullisesti. The Blair Witch Project (1999) -leffa kuvattiin aikoinaan kengännauhabudjetilla ja siitä tuli suuri menestys.

Samantyyppistä kaavaa noudatti vuonna 2007 kauhuelokuva Paranormal Activity. Se teki prosentuaalisesti tuottoa jopa 19 758 prosenttia.

Elokuvan budjetti oli minimaaliset 60 000 dollaria. Markkinointiin käytettiin 400 000 dollaria. Lopulta se teki rahaa yli 89 miljoonaa dollaria.

Leffa kuvattiin ohjaaja Oren Pelin omassa kodissa. Näyttelijöille puolestaan ei annettu lainkaan käsikirjoituksia – vain suuntaviivoja kuinka käyttäytyä tai mistä keskustella missäkin kohtauksessa. Kuvaukset kestivät 10 päivää.

Dreamworks-studio yritti vielä munata kokemuksen. He halusivat nimittäin tehdä elokuvan uudelleen niminäyttelijöillä ja isolla budjetilla. Alkuperäinen leffa olisi julkaistu kokonaan tai osittain DVD-ekstrana.

Jopa eräs mestariohjaaja piti leffasta. Steven Spielberg raportoidusti joutui keskeyttämään katsomisen elokuvan puolessa välissä, sillä hän oli oikeasti niin kauhuissaan. Hän katsoi sen loppuun päivänvalon aikaan ja rakasti näkemäänsä.

Lähde: Best of Life, IMDb

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut