Kingsman-ohjaaja haluaisi kokeilla onneaan epäonnistuneen Marvel-leffasarjan parissa

Neljän epäonnistumisen jälkeen vihdoin onnistunut Ihmeneloset-elokuva?

22.9.2017 11:00

Marvelin Fantastic Four -ryhmä eli suomeksi Ihmeneloset on todella suosittu sarjakuvien sivuilla, mutta elokuvien puolella tiimi ei ole päässyt oikeuksiinsa, vaikka yritystä on ollut. 1990-luvulla tehtiin The Fantastic Four, joka ei kuitenkaan koskaan ilmestynyt virallisesti. Vuonna 2005 ilmestyi haukuttu Fantastic Four ja kaksi vuotta myöhemmin hieman paremman, mutta silti lyttäävän vastaanoton saanut Fantastic Four: Hopeasurffari. Koko sarja aloitettiin alusta vuoden 2015 Fantastic Fourilla, jota kuitenkin sekä kriitikot että fanit inhosivat. Vaatii siis paljon uskallusta, jos päättää tehdä sarjakuvien pohjalta uuden filmin.

Kuitenkin nyt Kingsman: Salaisen palvelun ja sen uuden jatko-osan Kingsman: Kultaisen kehän ohjaaja Matthew Vaughn on ilmaissut kiinnostusta ohjata uusi Ihmeneloset-elokuva. Vaughn toimi tuottajana pari vuotta sitten ilmestyneessä Fantastic Fourissa, minkä lisäksi hän on aiemmin ohjannut Marvelin Ryhmä-X -sarjakuviin perustuvan X-Men: First Classin, joten hän olisi ymmärrettävä valinta ohjaajaksi.

–En panisi pahakseni, jos tekisin uuden Ihmeneloset-elokuvan anteeksipyyntönä kaikille, joille edellinen ei toiminut, Vaughn kertoi CinemaBlendin haastattelussa.
–Ihmeneloset on yksi suosikeistani, joten ehkä jonain päivänä yritän ja korjaan virheet.

Jos Vaughn päättää toteuttaa ideansa, on erittäin toivottavaa, että sarja aloitetaan jälleen alusta ja edelliset fiaskot unohdetaan.

20th Century Foxilla, joka omistaa oikeudet Ihmenelosiin, on tosin jo suunnitelmia sarjan varalle. Aiemmin tänä vuonna ilmoitettiin, että yhtiö yrittäisi tehdä elokuvan Ihmenelosten arkkivihollisesta, tohtori Doomista. Jää nähtäväksi, mahtuuko Vaughnin versio mukaan Foxin suunnitelmiin.

Matthew Vaughnin ohjaama Kingsman: Kultainen kehä saa ensi-iltansa tänään.

Kuva Vaughnista Kick-Ass -elokuvan kuvauksissa.

Lisää luettavaa