Kirsten Dunst sai häntä häiritsevän lempinimen Spider-Man-kuvauksissa – ”Älä kutsu minua sillä nimellä!”

Voisiko Dunst palata Spider-Man-elokuviin?

8.3.2024 04:30

Joskus saattaa saada lempinimen, josta ei itse pidä, ja silti ilkeät ihmiset saattavat sitä käyttää. Aina taustalla ei tarvitse välttämättä olla ilkeämielistäkään ajattelua, mutta Kirsten Dunstin kokemus oli joka tapauksessa häntä itseään häiritsevä.

Dunst oli mukana Sam Raimin ohjaamissa Spider-Man-elokuvissa, joiden seittisankarina viilletti Tobey Maguire. Dunst sai näiden elokuvien kuvauksissa kuvausryhmän keksimän lempinimen. Raimi teki yhteensä kolme pidettyä elokuvaa, jotka ovat Spider-Man (2002), Spider-Man 2 (2004) ja Spider-Man 3 (2007).

Ensimmäisen elokuvan julkaisun aikaan 19-vuotiaan Dunstin lempinimeksi tuli kuvauksissa syystä tai toisesta ”girly-girl”, eli tyttömäinen tyttö. Yhdysvalloissa girly girl käsitetään naispuoleiseksi henkilöksi, joka saattaa esimerkiksi käyttäytyä tai pukeutua erityisen feminiinisesti ja osallistua naiseuteen liitettyihin toimiin.

– Se oli vitsi, mutta Spider-Manissa minua kutsuttiin joskus radiopuhelimessa ”girly-girliksi”, Dunst sanoi Varietylle.

– ”Tarvitsemme girly-girliä.” Mutta en koskaan sanonut tyyliin: ”Älä kutsu minua sillä nimellä!'”

Dunstia vaikutti asia silti jonkin verran häiritsevän. Tähti huomautti, että ennen MeToo-liikettä ”et sanonut mitään”. Hänen mukaansa ”sellainen vain otettiin vastaan”.

Dunst on viime vuosina puhunut useaan otteeseen mahdollisuudesta palata Spider-Man-elokuviin. Kun Maguire palasi vuoden 2021 Spider-Man: No Way Home -elokuvassa, Dunst ajatteli oven voivan hyvinkin olla auki myös hänelle. Nykyisin paluu olisi helppoa toteuttaa etenkin Marvelin multiversumin ansiosta.

Seuraavaksi Dunst nähdään elokuvassa Civil War. Se on Alex Garlandin (Ex Machina) ohjaama dystooppinen toimintaelokuva, joka julkaistaan huhtikuussa. Muina näyttelijöinä nähdään Cailee Spaeny, Wagner Moura, Stephen McKinley Henderson sekä Nick Offerman.

Lähitulevaisuuteen sijoittuvassa tarinassa toimittajaryhmä matkustaa Yhdysvaltojen halki, läpi nopeasti kiihtyvän sisällissodan. Hallituksesta on tullut diktatuuri ja partisaanien äärimilitantit syyllistyvät säännöllisesti sotarikoksiin. Alla traileri.

Lue myös: Alastomuus ei haittaa 41 vuotta täyttänyttä Kirsten Dunstia – tältä hän näyttää nyt – Episodi.fi

Lähde: Wikipedia, NME

Lisää luettavaa