Knives Out ja Halloween-elokuvan tähdellä Jamie Lee Curtisilla oli tiukka viesti vanhemmille leffan tiimoilta

Tähti ei näyttäisi leffaa ihan kaikille.

24.11.2019 20:43

Jamie Lee Curtisilla on monipuolinen ura, mutta monet muistavat hänet eritoten Halloween-elokuvan Laurie Stroden roolista. Supersuosittu elokuva kiinnostaa uusia katsojia vielä nykyäänkin, ja Curtis osallistuukin joskus fanitilaisuuksiinkin.

Hänellä kuitenkin oli nyt haastattelussa painavaa sanottavaa väkivaltaelokuvien katsomisesta.

– En aliarvioi lapsia tai sano, etteivätkö he kestäisi katsoa (väkivaltaa), mutta totta se on… Kun käyn juttelemassa Halloweenista, tai kun teen kirjakiertueita lastenkirjoista, ihmiset tulevat luokseni, Curtis pohjusti.

– He seisovat siellä viisivuotiaan lapsensa kanssa ja sanovat minulle: ”Bobbyni rakastaa Halloweenia, etkö rakastakin Bobby?” Silloin katson heitä mitä ilkeimmällä ”oletko *ittu sekaisin -katseella”, jolla annan ymmärtää heidän olevan huonoin ihminen maan päällä, koska annat lapsesi katsoa Halloweenia, Curtis julisti.

Curtis lisäsi vielä, että hänellä on vahvoja mielipiteitä siitä, milloin on oikein ja väärin altistaa lapsi väkivaltaiselle materiaalille.

Näyttelijällä on rooli tähtiä kuhisevassa Knives Out -elokuvassa, jossa nähdään niin ikään väkivaltaista kuvastoa. Curtisilta kysyttiin, saisivatko lapset katsoa tätä elokuvaa?

Knives Out on hieno elokuva, se on hienoa katsottavaa kiitospäivän viikonlopulle. Puuhailimme jotain eilen ja aiheeksi tuli perheet. Mitä tuumin, ettei se ole perhe-elokuva. Sitten puhuimme siitä, kuinka nuoret voisivat sen katsoa. Michael Shannon sanoi osuvasti: ”Kaksinumeroiset (double digits).”

Eli Curtisin kommentista voisi tulkita, että Knives Outin voi katsoa vähintään 10 vuotta täyttänyt lapsi.

Knives Out saapuu valkokankaille 29. marraskuuta.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia