Kohuja herättänyt Scarlett Johansson: ”Näyttelijän velvollisuus ei ole olla yhteiskunnallinen keskustelija”

AOP

Näyttelijä puhuu suunsa puhtaaksi.

Näyttelijä Scarlett Johansson antoi Gentlewomanille haastattelun, jossa puhui paljon muun muassa aiheuttamista kohuista.

Ensin Johanssonia syytettiin valkopesusta, kun hän näytteli pääosaa Ghost in the Shell -elokuvassa. Seuraavaksi hän joutui jättämään roolin elokuvassa Rub and Tug, koska hän olisi näytellyt transroolia. Johansson puolusti myös ohjaaja Woody Allenia: ”Rakastan Woodya. Uskon häntä ja työskentelisin hänen kanssaan koska tahansa.”

Nyt Johansson kertoo, että hän on tehnyt kohujen luomisesta jo uran. ”Minulla tulee olemaan mielipiteitä asioista, koska sellainen vain olen”, Johansson sanoo. Hän samalla kuitenkin huomauttaa, että monesti ihmisten on vaikea myöntää olevansa väärässä. Hänestä on myös inhimillistä sanoa joskus vahingossa asioita, jotka ovat harkitsemattomia.

Joskus on myös parempi olla hiljaa, ja hän on yrittänyt tunnistaa milloin se on parempi. ”Osaan olla reaktiivinen. Osaan olla kärsimätön. Ne eivät ole hyviä ominaisuuksia itsetietoisuuden kanssa”, Johansson sanoo.

”En usko, että näyttelijöillä on velvollisuus olla yhteiskunnallinen keskustelija. Jotkut toki haluavat, mutta ajatus siitä, että se olisi velvollisuus, koska olet julkkis, on epäreilu. Et päättänyt olla poliitikko, olet näyttelijä. Työsi on reflektoida omia kokemuksiasi itseesi. Työsi on olla yleisön peilinä, saada aikaan empaattisia tuntemuksia taiteen kautta. Sitä on meidän työmme.”

Johansson sanoo, että hän tuntee onnistuneensa silloin, kun katsoja unohtaa kaiken elokuvaa ympäröivän ja hukkuu tarinan maailmaan.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut