Kohujen keskellä vellovan Dahmer-sarjan luoja puolustaa tekelettään: ”Emmekö voi enää jatkossa tehdä näistä tyranneista elokuvia?”

Sarjan luoja ei vaikuta arvostavan siitä syntyneitä kohuja.

2.11.2022 11:31

Ryan Murphyn luoma Dahmer – Hirviö: Jeffrey Dahmerin tarina -sarja on kaikenlaisten kohujen keskellä. Evan Petersin tähdittämä sarja on ollut kuitenkin jättihitti.

Ensiksi LGBTQ-ihmiset kummastelivat Netflixin sarjalle antamaa LGBTQ-tägiä. Tägin poistoa vaadittiin. Netflix poisti sen, vaikka sarja kertoo homomiehestä ja hänen homouhreistaan.

Sen jälkeen sarjaa syytettiin homofobiasta ja sarjamurhaajan glorifioinnista, vaikka oikeasti se kritisoi nimenomaan viranomaistoimia, koska poliisi ja päättäjät eivät olleet kiinnostuneita värillisten homomiesten katoamisista.

Sitten uhrien omaiset valittivat sarjasta.

Nyt Murphy kertoo oman näkemyksensä kohuista.

Murphy kertoo ottaneensa yhteyttä Dahmerin uhrien omaisiin, mutta yksikään heistä ei vastannut yhteydenottoihin.

Hän halusi kertoa tarinan uhrien vinkkelistä, ja kertoa kuinka epäreilusti ja rasistisesti heidän juttujaan tutkittiin. Murphyn mielestä Dahmerin koko tapaus on historian suurimpia esimerkkejä siitä, kuinka valkoinen etuoikeus määrittelee yhteiskunnan.

Murphy kuitenkin kyseenalaistaa nykyajan ”säännöt”: ”Emmekö voi enää jatkossa tehdä näistä tyranneista elokuvia?”

Murphy kyseenalaistaa myös Netflixin päätöksen poistaa sarjan LGBTQ-merkintä, koska seksuaalivähemmistöjen mielestä Dahemr ei edusta heidän yhteisöään oikeanlaisesti.

Murphy kysyi asiaa Netflixiltä ja sai vastaukseksi ympäripyöreän: ”Ihmiset ovat järkyttyneitä, koska se on järkyttävä tarina.

– Se on tarina homomiehestä, ja vielä tärkeämpää, hänen homouhreistaan, Murphy tokaisee.

Lähde: A.V. Club

Lisää luettavaa