Tapettu sarjamurhaaja Dahmer halusi itse muiden vankien sekaan – teki sitten virheen sairaalla huumorillaan ja ruokaleikeillään

Puolustusasianajajaa ja viranomaisia oudoksutti Dahmerin halu saada siirto toiselle osastolle.

10.10.2022 09:56

Näytelty Monster: The Jeffrey Dahmer Story -sarja on ollut erittäin suosittu Netflixissä. Palveluun lisättiin vastikään myös kolmiosainen dokumenttisarja Conversations with a Killer: The Jeffrey Dahmer Tapes.

Järkyttävässä dokumenttisarjassa kuullaan ja nähdään keskusteluja puolustusasianajaja Wendy Patrickusin sekä sarjamurhaaja Jeffrey Dahmerin välillä. Asianajaja ja Dahmer kävivät tuntikausien keskusteluja, jotka myös tallennettiin.

Sarjamurhaaja oli avoimempi asianajaa kuin poliiseja kohtaan. Dokumentissa Dahmer kuvaileekin Patrickusille avoimesti kauhistuttavia rikoksiaan, ja myös hämmentävän yksityiskohtaisesti.

Vuonna 1992 vankilaan päätynyt Dahmer halusi tiilenpäitä lukiessaan siirron muiden vankien joukkoon, vaikka se olisi erittäin vaarallista Dahmerille itselleen. Sarjamurhaaja kuitenkin sai toiveensa läpi, ja hänet siirrettiin.

Viranomaiset olivat huolissaan, että joku haluaisi mainetta tappamalla sarjamurhaajan. Dokumenttisarjan ohjaaja Joe Berlingerin oman arvion mukaan Dahmer ei välttämättä tiennyt kuolevansa muiden vankien joukossa, mutta hän ei olisi sitä vastustanutkaan.

Myös puolustusasianajaja Patrickus oli hämmästynyt siitä, että Dahmer kertoi haluavansa enemmän vapautta ja liikkua muiden vankien seassa. Patrickus epäili niin ikään, että toive johtaisi Dahmerin kuolemaan.

Vankilan virkailijat siirsivät Dahmerin tunne-elämän ongelmista kärsivien vankien yksikköön. Aluksi hän näytti selviävän, sillä hän osallistui tunneille ja suoritti työtehtäviä.

Dahmer alkoi kuitenkin ärsyttää muita vankeja sairaalla huumorintajullaan, joka liittyi ruokaan. Hän ainakin muokkasi ruoastaan ruumiinosien näköisiä sekä lisäsi niihin ketsuppia kuvitellen, että se oli verta. Mainittakoon, että Dahmer oli kannibaali.

Vuonna 1994 Dahmer ja toinen vanki siivosivat vankilan kylpyhuoneita, ja he olivat olleet valvomatta 20 minuutin ajan. Kolmas vanki piti Dahmerin rikoksia vastenmielisenä, ja hän hakkasi tuolloin 34-vuotiaan Dahmerin kuoliaaksi. Myös Dahmerin seurassa ollut vanki kuoli.

Dokumentin tekijä Berlingerin mielestä Dahmerin tarina on tärkeä kertoa nuoremmalle sukupolvelle. Berlinger antoi ymmärtää, että vaikka henkilö voi vaikuttaa terveeltä ja normaalilta, häneen ei silti voi välttämättä luottaa.

– On monia syitä kertoa tämä tarina nykypäivänä, Berlinger arveli.

– Uskon, että hänellä oli vakava mielisairaus. Hän ei ollut hullu hulluuden määritelmässä, mutta jokainen, joka luo zombeja, tappaa ihmisiä ja makaa heidän kanssaan, on henkisesti häiriintynyt, Berlinger sanoi.

– Hän vaikutti hyvätapaiselta kaverilta, ja antoi vaikutelman tavallisuudesta. Mutta tämä on oppitunti, jota ei voi toistaa tarpeeksi. Jos joku näyttää ja toimii tietyllä tavalla ei tarkoita, että sinun pitäisi luottaa heihin, Berlinger painotti.

Alla sarjojen trailerit. Molemmat ovat Netflixin valikoimassa.

Lue myös: Vain yksi uhri selvisi sarjamurhaaja Dahmerin kynsistä – pakeni ”onnella ja nopealla ajattelulla” – Episodi.fi


Lähde: Fox News, Milwaukee Journal Sentinel

Lisää luettavaa