24-vuotias Adam: ”Osa sisällöstä järkytti minua” – lue brittikatsojien kommentit Fifty Shades of Greystä

16.2.2015 15:12

Brittiläinen The Telegraph haastatteli muutamia Fifty Shades of Greyn nähneitä ihmisiä. Vastaukset olivat odotetusti melkoisen kirjavia ikään ja sukupuoleen katsomatta.

Alla katsojien pika-arvostelut:

Marilena Jones, 60

”Hahmoilla ei ollut minkäänlaista kemiaa eikä karismaa. Odotin vain leffan loppua, enkä pidä sitä lipun hinnan arvoisena. Lopputekstit olivat lempikohtaukseni. Yllätyin loppukohtauksesta, joka mielestäni kannattaa väkivaltaa. Itse asiassa koko elokuva kannattaa väkivaltaa, se on sen pahin puoli.”

Marco Rizzo, 25

”Se oli erittäin tylsä. Olen yksi niistä harvoista miehistä, joka on lukenut kirjan, ja pidin kirjasta, mutta pidin elokuvaa liian nopeatempoisena. Jos et ole lukenut kirjaa, niin luultavasti hämmennyt leffasta. Paras kohtaus oli seksikohtaus Anan huoneessa. Vihasin sitä kuinka päähahmot tuijottivat toisiaan silmiin jatkuvasti. Se oli noloa.”

Helen Ellaby, 61

”Jos tarvitsisin erotiikkaa, en katsoisi tätä. Tämä oli läpeensä tylsä – vähän niin kuin kirja, mutta hiukan enemmän huumoria. Seksi ei edes ollut niin hyvää. Se oli naurettava paikoin, mutta en yllättynyt: tämä oli vaatimaton kirjaan verrattuna.”

Mel Daniels, 54 ja Katie Granger, 45

”Se oli ihan ookoo. Se oli taiteellinen ja muodikas. Loistava soundtrack myös. Elokuvan huonoin puoli oli tyttö [Dakota Johnson], joka näytteli päähahmoa. Ajattelin koko leffan ajan, että hän on repeämässä nauruun. Mielestäni leffa ei ollut kovin shokeeraava.”

Margaret Granger, 72

”Tykkäsin siitä. Se oli kuitenkin ehkä liian pitkä. Tykkäsin musiikista ja mielestäni elokuva oli tehty hyvällä maulla. Pidin siitä, kun päähahmot tapasivat ensimmäisen kerran. Leffa ei shokeerannut minua: mielestäni siinä ei ollut kovinkaan paljon alastomuutta.”

Adam Smith, 24

”Mielestäni siinä oli hyvää ja huonoa. Tykkäsin elokuvan autoista. Vähiten pidin siitä kuinka elokuvantekijät ylittivät rajan monessa kohtauksessa. Osa sisällöstä järkytti minua. Tiedän, että tämä on K-18-elokuva, mutta he ylittivät rajan niin monta kertaa, koska elokuva oli niin tarkka kohtauksissaan.

fifty_shades_of_Grey_2

Daniel Taylor, 21

”En pitänyt siitä, siinä ei tapahtunut mitään. Sisältö ei yllättänyt minua, kaikki tiesivät mitä odottaa – se tehtiin hyvin selväksi jo etukäteen.”

Elle O’Mara, 22

”Tarina oli mielestäni parempi kuin odotin. Nautin seurata kuinka Ana rakastui, se oli parasta. Viimeisestä kohtauksesta en pitänyt ollenkaan: mies piiskasi häntä, mutta se oli mielestäni hyväksikäyttöä. Ana antoi suostumuksensa, mutta silti… Yllätyin kuitenkin sisällöstä, koska kaikki olivat vähätelleet sen määrää. Arvosteluiden perusteella en odottanut seksiä ja alastomuutta ollenkaan.”

Jeremy Pearse, 59 ja Penny Beauchamp, 57

”Kaksi parasta kohtausta olivat kun Rolling Stones alkoi soida sekä loppu, koska se oli mielestäni tehty niin hyvin, ehkä osannut odottaa sitä. Haukottelin muutaman kerran, mutta elokuva oli kevyen viihteellinen. En ole lukenut kirjoja, mutta uteliaisuudesta halusin nähdä sen. Nähtyäni elokuvan, en voi suositella sitä kenellekään. Mielestäni nainen oli liian viaton rooliin ja mies oli hiukan liian pakkomielteinen, eikä heillä oikein ollut yhteyttä.”

Scarlett Oliver, 20

”Tykkäsin siitä paljon. Tykkäsin seurata kuinka tämä kiltti ja viaton tyttö rakastuu tähän isoon hunksiin. Se oli mielestäni parasta, koska näin sinä unelmoit lapsena: se oli kuin rakkaussatu. Kirja oli paljon parempi.”

Jessica Hancock, 18

”Tykkäsin kokonaisuudesta, mutta odotin, että se on vähemmän sopimaton. Elokuvissa yleensä päädytään tiettyyn pisteeseen ja sen jälkeen kohtaus loppuu, koska tiedät mitä sen jälkeen tapahtuu, mutta Fifty Shades of Grey näytti sen kaiken.”

Lähde: The Telegraph

(Episodi/NI)

Lisää luettavaa