Kristen Stewart ohjaa ensimmäisen elokuvansa – taustalta löytyy iso nimi

Prinsessa Dianaakin esittänyt tähti kokeilee siipiään ohjaajana.

20.11.2022 09:00

Twilight-saagasta Hollywoodin vakikasvoksi pongahtanut Kristen Stewart on päättänyt siirtyä kameran taakse, ainakin toistaiseksi.

Stewart ilmoitti jo vuonna 2018, että hän suunnitteli sovittavansa ja ohjaavansa amerikkalaiskirjailija Lidia Yuknavitchin The Chronology of Water -muistelmateoksen valkokankaalle.

​Nyt projekti on edennyt valmisteluista kuvausvaiheeseen. Käsikirjoituksesta vastaa Stewartin ja Andy Mingon muodostaman duo, ja pääosassa tullaan näkemään Isä-elokuvassakin loistanut brittinäyttelijä Imogen Poots. Myös taustalta löytyy isoja nimiä, sillä elokuvan tuottaa Ridley Scott.

​Stewart on tehnyt Scottin kanssa jo aiemmin tiivistä yhteistyötä. Hän on näytellyt Scottin tuotantoyhtiö Scott Freen elokuvissa Welcome to the Rileys ja Equals. Yhtiö myös tuotti Stewartin vuonna 2017 ilmestyneen lyhytelokuvan Come Swim, joka oli näyttelijän ensikosketus ohjaamiseen.

Stewart on nähty tänä vuonna David Cronenbergin ohjaamassa Crimes of the Future -elokuvassa, joka sai ensiesityksensä Cannesin elokuvajuhlien pääkilpasarjassa. Elokuva tuli Suomen teattereihin lokakuussa.

Lähteet: IndieWire, Screenrant

 

Lisää luettavaa