Kummisetä-elokuvasta kertova sarja kertoo uskomattoman tarinan klassikon synnystä

Kymmenosainen sarja kuuluu Paramount Plus -suoratoistopalvelun valikoimaan.

31.5.2022 09:00

Onko tässä tarjous, josta ei voi kieltäytyä?

The Offer kertoo dramatisoidun version siitä, kuinka viidenkymmenen vuoden takainen klassikko Kummisetä syntyi. Juhlitun elokuvan menestystarina oli kaikkea muuta kuin tähtiin kirjoitettu, ja siihen liittyy monenlaisia uskomattomia vaiheita.

Paramount Plus -suoratoistopalvelussa näkyvän sarjan päähenkilö ei kuitenkaan ole Kummisedän legendaarinen ohjaaja Francis Ford Coppola vaan elokuvan tuottaja Albert S. Ruddy, jota esittää Miles Teller.

The Offer on pakkokatsottavaa Kummisedän faneille ja elokuvan tuotantohistorian tunteville. Sarjassa nähdään vetävä tarina, jota ei uskoisi tositapahtumiin perustuvaksi.

Ruddy joutuu paitsi taistelemaan paitsi Paramount-studion johdon myös oikeiden mafiosoiden kanssa. Niin tapahtui myös tosielämässä, vaikka käsikirjoituksessa onkin otettu taiteellisia vapauksia.

Kymmenosaisen sarjan luoja on Hollywood-veteraani Michael Tolkin, joka tunnetaan muun muassa Robert Altmanin hienon elokuvan The Player käsikirjoituksesta.

Kahden ensimmäistä jakson ohjauksesta vastaa brittiläinen Dexter Fletcher, joka on myös yksi sarjan tuottajista. Hän hallitsee 1970-luvun ajankuvan.

Fletcher hyppäsi puikkoihin, kun Bryan Singer sai potkut Bohemian Rhapsodyn ohjaajanpallilta ja ohjasi sen jälkeen Elton John -elämäkerran Rocketman.

Miles Teller on sarjan ehdoton keskushahmo. Hän uhkuu karismaa periksiantamattoman nuoren tuottajan roolissa.

Dan Fogler on uskottava nuori Coppola. Studiopomo Robert Evansia esittää herkullisesti Matthew Goode.

Äijävaltaisessa köörissä tekee hyvän roolin myös Juno Temple, jonka sihteerihahmo ei jää miehiä heikommaksi.

Jussi Huhtala

Tähdet ★★★★

Lisää luettavaa