Kysely paljastaa: James Bondiksi ei naista tai homoa haluta

51% vastanneista haluaa pitää Bondin juuri sellaisena kuin se on.

22.11.2018 02:46

007-elokuvien tuottajat saivat juuri tilastoja silmäilläkseen seuraavaa James Bondia etsiessään. Morning Consultin ja The Hollywood Reporterin toteuttamassa kyselyssä kaiveltiin amerikkalaisten tuntemuksia 007-agentin näyttelijästä.

Vastanneilta kysyttiin muun muassa, kenen pitäisi korvata Daniel Craig ikonisessa roolissa. 63% vastanneita on sitä mieltä, että Idrin Elban tulisi periä Bondin rooli Craigilta. Tätä roolitusta vastusti 21% vastanneita. Tummaihoista James Bondia kannatti 52% ja vastusti 29% vastanneista.

Muita vähemmistön edustajia amerikkalaiset eivät kuitenkaan 007:ksi kaipaa. Latinalaisamerikkalainen Bond sai taakseen vain 39% vastanneista, 39%:n vastustaessa ajatusta. Aasialainen Bond kelpaisi ainoastaan 37 prosentille.

Ajatus naisnäyttelijästä Bondina herätti enemmän vastustusta kuin aasialainen Bond. Aasialaista agenttia vastusti 41% vastanneista, mutta naista Bondina 48%. Kaikista vähiten kannatusta sai kuitenkin ajatus James Bondista homoseksuaalina. Vain 28% yhdysvaltalaisista hyväksyisi tämän, kun taas 52% vastanneista vastusti moista hahmoa.

007-elokuvista suosituin on tutkimuksen mukaan 007 ja Kultasormi, kun taas vähiten suosituksi elokuvaksi nimettiin 007 vaaran vyöhykkeellä. Craigin viimeisin Bond-seikkailu Spectre keikkui suosikkilistalla toiseksi viimeisenä.

Kyselyyn osallistui 2086 täysi-ikäistä yhdysvaltalaista.

Lisää luettavaa