Mahtisormukset-näyttelijä ei tiennyt kuvauksissa olevansa Sauron – kertoi nyt miten hän aavisti asian

Taisi olla yllätys monelle katsojallekin.

21.10.2022 16:33

Mahtisormukset-sarjan ensimmäinen kausi on paketissa, ja se tarjosi kelpoa viihdettä, jos siihen ei suhtaudu liian vakavasti. Kaikki Tolkien-fanit eivät olleet tyytyväisiä sarjan luomaan maailmaan, sillä sarja poikkeaa jonkin verran ainakin puristisimpien fanien odotuksista.

Sarja tarjosi myös mukavan mysteerin ensimmäisellä kaudella. Taivaalta syöksyi sarjan alkuvaiheessa taivaankappale, jonka kyydissä kiiti maahan erikoisemman sorttinen partajehu.

Häntä arvuuteltiin niin Gandalfiksi kuin myös Sauroniksi, ja partajehun identiteetti on edelleen hiukan epäselvä, mutta ainakin hänen vihjattiin olevan Gandalf. Erittäin todennäköisesti hän kuitenkin on yksi viidestä Keski-Maan velhosta.

Samalla kun katsojat miettivät hahmon identiteettiä, toinen hahmo pääsi todennäköisesti yllättämään takavasemmalta suurimman osa katsojista.

Charlie Vickers näyttelee sarjassa Halbrandia, joka vaikutti olevan jo liian monta kertaa elokuvissa ja sarjoissa nähty renttumainen ja vastentahtoinen sankarihahmo, mutta hän paljastuikin lopulta Sauroniksi. Tämä oli yllätys myös Vickersille itselleen, sillä hän luuli näyttelevänsä kuvauksissa Halbrandia.

– En tiennyt varmuudella ennen kolmannen jakson alkua, Vickers kertoi.

– Kuvasimme kaksi ensimmäistä jaksoa, ja sitten ohjelma jäi tauolle koronan takia. Tauon lopun lähestyessä sarjan vetäjät (J.D. Payne ja Patrick McKay) istuttivat minut alas ja kertoivat minulle.

– Kuvasin sen sekvenssin lautalla (jaksossa kaksi) tietämättömänä. Kuvasin sen koko sydämestäni Halbrandina, näyttelijä sanoi.

Hänellä oli kuitenkin pieni epäily, ettei kaikki ehkä ole sitä miltä näyttää.

– Mutta minulla oli aavistus, jos olen rehellinen sinulle. Kaksi viimeistä koe-esiintymistäni olivat Richard III:sta, ja tiedämme, että hän ei ole mikään maailman mukavin kaveri. Ja sitten muut Paradise Lostista, jossa pidät kirjaimellisesti puheen Saatanana, Vickers jatkoi.

– Se antoi minulle aavistuksen, että jotain oli vialla. Olin siis ehdottomasti epäileväinen, mutta se varmistettiin vasta juuri ennen kolmannen jakson kuvaamisen aloittamista, näyttelijä lisäsi.

Halbrandin todelliseen identiteettin vihjattiin sarjan eri vaiheissa. Nokkelimmat fanit saattoivatkin arvata totuuden Halbrandista jo etukäteen. Halbrand on muun muassa lahjakas seppä, aivan kuten Sauron.

Payne ja McKay totesivat, että pimeyden lordi on vihdoin vapaa olemaan oma itsensä. Tämä tulee heidän mukaansa vaikuttamaan siihen, miten hän käyttäytyy sarjassa. He vertasivat sarjan kehitystä Batmaniin.

– Ensimmäinen kausi on kuin Batman Begins, ja Yön ritari on seuraava elokuva, jossa Sauron on vapaana. Olemme todella innoissamme, McKay sanoi.

Taru sormusten herrasta: Mahtisormukset -sarjan ensimmäisen kauden kaikki kahdeksan jaksoa ovat katsottavissa Prime Videosta. Alla traileri.

Lue myös: Mark Hamill vastasi Zelenskyin pyyntöön – puuhasi ainakin 500 droonia Ukrainaan – Episodi.fi

Lähde: CBR

Lisää luettavaa