Mark Hamill sai homman Ukrainasta – Star Wars -tähti varoittaa nyt ilmahyökkäyksistä

Tähti on avittanut Venäjän hyökkäykseltä maataan puolustavaa Ukrainaa aiemminkin.

3.4.2023 11:12

Luke Skywalkerin roolistaan parhaiten tunnettu Mark Hamill tukee jälleen Ukrainaa. Aiemmin hän ainakin hankki 500 droonia Ukrainaan, ja viime lokakuussa Hamill twiittasi kuvan yksinäisestä X-Wing-hävittäjästä, joka vastustaa valtavaa tähtihävittäjää. Julisteessa luki ”Vastustakaa. Seiskää Ukrainan tukena” sekä tekstikentässä ukrainaksi ”Olkoon voima kanssanne”.

Hamill on löytänyt nyt hiukan erikoisemman tavan auttaa Ukrainaa, sillä jatkossa hän varoittaa ukrainalaisia lähestyvästä ilmavaarasta. Lisäksi sovellus varoittaa käyttäjiä ainakin katutaisteluista, säteilystä ja kemiallisista uhista.

Hänen ääntään kuullaan Air Alert -nimisen sovelluksen äänenä, joka on yhdistetty Ukrainan ilmapuolustusjärjestelmään. Sovellus varoittaa kansalaisia Hamillin äänellä tulevista hyökkäyksistä tyyliin: ”Huomio. Ilmahyökkäysvaroitus. Mene lähimpään suojaan.”

Kun uhka on ohi, Hamill rohkaisee: ”Hälytys on ohi. Olkoon voima kanssasi.” Sovelluksessa on myös muita viittauksia ikoniseen Star Wars -elokuvasarjaan, kuten lause ”Älä ole varomaton. Liiallinen itseluottamus on heikkoutesi.”

Hamill on aiemmin kuvaillut Ukrainan puolustautumista saduksi hyvän ja pahan taistelusta. Hän on myös sanonut olevan mahdotonta olla inspiroitumatta ukrainalaisten rohkeudesta ja kestokyvystä.

Sovellus on saatavilla sekä iOS, Android että Huawei -alustoille. Alla olevalla videolla ääninäyte.

Lue myös: Mark Hamill vastasi Zelenskyin pyyntöön – puuhasi ainakin 500 droonia Ukrainaan – Episodi.fi

Lähde: The Verge

Lisää luettavaa