Meryl Streep täytti 70 vuotta! Tiesitkö näitä yllättäviä faktoja Streepistä ja hänen urastaan?

Paljon onnea Meryl!

Kolminkertainen Oscar-voittaja Meryl Streep täytti tänään kesäkuun 22. päivä 70 vuotta. Legendaarisen näyttelijän kunniaksi E! Online kokosi faktoja näyttelijästä, joka on saanut urallaan hämmästyttävät 21 Oscar- ja 29 Golden Globe-ehdokkuutta.

Kiinnostavaa on esimerkiksi se, että Streep aikoi ensin teatterinäyttelijäksi. Kunnes hän näki vuonna 1976 Robert De Niron roolisuorituksen elokuvassa Taksikuski. ”Tuollainen näyttelijä haluan olla”, Streep oli sanonut.

Samana vuonna hän koe-esiintyi Dino De Laurentiisin King Kongin uusintafilmatisointiin. Koekuvauksen aikana De Laurentiis kääntyi poikansa puoleen ja sanoi italiaksi: ”Hän on niin ruma. Miksi toit minulle tällaisen?” Tuottaja ei tiennyt, että Streep ymmärsi italiaa ja vastasi hänelle: ”Olen pahoillani, että en ole niin kaunis kuin minun pitäisi. Mutta tiedätkö – tämä on tässä. Tällaisen saat. ”

Kun De Niro näki Streepin näytelmässä Kirsikkatarha, hän pyysi tätä seuraavaan elokuvaansa Kauriinmetsästäjä. Streep otti roolin vastaan, osin jotta saisi olla keuhkosyöpädiagnoosin saaneen miehensä, Kummisetä-tähti John Cazalen rinnalla elokuvan kuvauksissa. Streep sai roolista ensimmäisen Oscar-ehdokkuutensa.

Streep sai ensimmäisen Oscarinsa vuoden 1979 elokuvasta Kramer vastaan Kramer ja toisen Sophien valinnasta 1982. Streep on yksi neljästä näyttelijästä, jotka ovat saaneet Oscar-ehdokkuuden viitenä vuosikymmenenä. Muut kolme ovat Laurence Olivier, Paul Newman ja Katharine Hepburn. Kolmas Oscar tuli vuoden 2011 Rautarouvasta.

E! Onlinen mukaan on vain viisi roolia, joita Streep ei ole urallaan koekuvauksista huolimatta saanut: King Kongin Dwan, American Gigolon Michelle Straton, Sweet Dreamsin Patsy Cline, Pitkän päivän illan rouva Kenton ja Elizabethin Elisabet I.

Streepillä on huomattava määrä valtaa Hollywoodissa. Kun hänelle tarjottiin roolia Paholainen pukeutuu Pradaan -elokuvassa, hän koki palkan loukkaavana. Studio pian tuplasi tarjouksensa siinä pelossa, että menettäisivät Streepin.

Kuva elokuvasta Paholainen pukeutuu Pradaan

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut