Metsän tarinan ja Järven tarinan palkitun musiikin voi kuulla elävänä suurkonsertissa

Metsän tarinan ja Järven tarinan palkittua elokuvamusiikkia kuullaan ensimmäistä kertaa elävänä Espoon Metro Areenalla 11. marraskuuta.

2.5.2017 11:11

Järven tarina ja Metsän tarina -konsertin musiikin esittää Vantaan Viihdeorkesteri. Solistina esiintyy Johanna Kurkela. Mukana on myös 40-henkinen kuoro. Konserttia varten on koottu kohtauksia molemmista elokuvista sekä uutta ennennäkemätöntä materiaalia.

Molempien dokumenttielokuvien musiikista vastaa palkittu säveltäjä Panu Aaltio. Hän on työskennellyt elokuvasäveltäjänä Suomessa ja Yhdysvalloissa sekä säveltänyt musiikin noin 15 pitkään elokuvaan.

Aaltio on voittanut Metsän tarinaan ja Järven tarinaan säveltämällään musiikilla erittäin arvostetut IFMCA-palkinnot. Järven tarina -elokuvalla Aaltio voitti myös vuoden 2016 Jussi-palkinnon parhaasta musiikista.

Metsän tarina
(2012) kertoo suomalaisesta metsästä ja sen värikkäästä ja monimuotoisesta elämästä. Järven tarina (2016) vie katsojan Suomen järvien saloihin ja myytteihin.

Suositut elokuvat ovat saaneet elokuvateattereissa jo 280 000 katsojaa, ja Järven tarina on Suomen kaikkien aikojen katsotuin dokumenttielokuva.

Konsertin liput tulevat myyntiin Lippupisteessä torstaina 4. toukokuuta.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia