Miltei miljardin dollarin korvausvaatimukset hittikauhuleffoista – studion pitäisi todistaa kummitukset todellisiksi

Kirotut ovat James Wanin hittikauhuleffasarja. Ne ovat poikineet hurjan määrän rahaa, spinoffeja sekä useammankin oikeusjutun, jotka Warner Bros. -studio on tähän asti onnistunut välttämään.

3.4.2017 22:32

Uusin korvausvaade, huikeat 900 miljoonaa dollaria, tulee leffojenkin päähahmoina nähdyistä Ed ja Lorraine Warrenista kertovan kirjan kirjoittaneelta Gerald Brittleltä. Brittlen The Demonologist -niminen kirja julkaistiin vuonna 1980.

Brittlen haaste on massiiviset 355 sivua pitkä. Haasteessa hän muun muassa väittää omistavansa kaikki oikeudet Warreneiden käsittelemiin tapauksiin. Hän kertoo pariskunnan antaneen vuonna 1978 yksityisoikeudet kaikkiin kirjallisiin töihin, eikä kukaan muu saisi niitä käsitellä.

Haasteen mukaan Lorraine Warrenilla ei olisi ollut oikeutta antaa Warner Bros. -studiolle lupaa tehdä Kirottu-leffoja.

Kaikki muu haasteessa on aivan normaalia jargonia, mutta yksi hauska piirre siitä nousee kuitenkin esiin. Uusien tietojen mukaan Brittlen juristit yrittivät estää Kirottu 2:n ensi-illan. Studio väitti elokuvan perustuvan ”historiallisiin faktoihin” eikä The Demonologist -kirjaan.

Brittle väittääkin nyt, ettei väite voi pitää paikkansa, sillä Warrenit valehtelivat tutkimuksistaan vuosikaudet. Elokuvat eivät täten voi perustua historiallisiin faktoihin, koska kummituksia ei sen mukaan ole olemassa.

Eli koko 900 miljoonan dollarin vaatimus perustuu sille tiedolle, että minkäänlaisia paranormaaleja ilmiöitä ei ole olemassa, ellei Warner Bros. -studio voi toisin todistaa.

Tärkeä osa haastetta on todiste siitä, että Warner Bros. ja ohjaaja James Wan ovat tienneet The Demonologist -kirjan olemassaolosta ennen ensimmäistä Kirottua, kuten alla oleva Twiitti todistaa:

Lähde: A.V. Club

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia