Mitä nyt taas? Marvel-hahmo Stormia näyttelevä Alexandra Shipp sai kuulla olevansa liian vaaleaihoinen roolia varten

Ei. Siis ihan oikeasti ihmiset nyt taas: ei.

Näyttelijöiden tehtävänä on esittää jotain muuta kuin itseään. Tämän takia he ovat näyttelijöitä: he pystyvät muuttumaan luontevasti toisiksi ihmisiksi ja hahmoiksi. Heille maksetaan siitä. Se on heidän ammattinsa.

Scarlett Johansson sai juuri somevoimat niskaansa, koska hänet palkattiin näyttelemään rikollispomoa, joka on transihminen. Alexandra Shippin yhteydessä valitus on jo aivan käsittämätöntä. Aivan kuten Storm, myös Shipp on afroamerikkalainen.

Shipp näytteli Stormia jo vuoden 2016 X-Men: Apocalypsessä. Hän on Storm myös tulevassa Dark Phoenixissa, jonka ensi-iltapäivämäärä on vielä hieman auki.

– Twiittasin takaisin niille ihmisille, jotka kritisoivat ihonväriäni, että emme todellakaan aio käydä tällaista keskustelua sarjakuvahahmosta. Te ette todellakaan kerro minulle, että ihoni väri ei ole sama kuin Crayolan vuonna 1970. Lapsena pidin itseäni aivan Stormin näköisenä. Se on sama jokaiselle tummalle pikkutytölle, me ajattelemme mustien hahmojen näyttävän meiltä, Shipp kertoi Glamour-lehden haastattelussa.

Shippin twiitissä luki ”Tämä koko keskustelu Stormista on typerä, joten en aio edes jatkaa sitä. Jos menetän roolini toiselle näyttelijättärelle, olkoon se hänen taitojensa takia, ei ihonvärin.”

Roolin saadessaan Shipp ajattelikin, että tämä tulee olemaan hänen hetkensä loistaa. Ei hän ajatellut ihonväriään.

Shippin voi nähdä tällä hetkellä leffateattereissa komediallisessa nuorisodraamassa Minä, Simon.

Lähde: The Hollywood Reporter

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut