MTV Katsomossa on nyt päräyttävä sotaseikkailu – suomalaista leffaa kehuttiin ulkomaita myöden

IMDb-arvosana on 6,9.

13.2.2024 08:30

Päivitys 13. helmikuuta 2024 kello 9:39. Elokuva on vain MTV Katsomo Plussassa.

MTV Katsomon valikoimassa on nyt elokuva Sisu (2023). Elokuva oli pidetty tapaus myös ulkomailla, ja esimerkiksi Rotten Tomatoesin kriitikkomittari näyttää lukua 94 ja yleisömittari lukua 88.

Syvällä Lapin erämaassa Aatami Korpi (Jorma Tommila) etsii kultaa. Ajoittain pommikoneiden ylilento ja etäiset sodan äänet kuuluvat kirkkaina syysöinä. Viimein raskas työ palkitaan. Kultapöly vaskoolissa kasvaa kultakimpaleiksi, ja Aatami lähtee viemään kulta-aarrettaan lähimpään kaupunkiin.

Kun Aatamia vastaan rymistelee SS Obersturmführer Bruno Helldorfin johtama natsituhopartio, alkaa henkeäsalpaava ja kullanhimoinen takaa-ajo läpi tuhotun ja miinoitetun Lapin erämaan.

Episodin viiden tähden arvostelussa sanottiin seuraavasti:

”Jalmari Helander on iskenyt napakymppiin. Lapin sotaan sijoittuva Sisu on toimintaelokuvan ystävän märkä uni. Jorma Tommila nostaa nyrkin pystyyn ja näyttää hampaat irvessä, millaista on suomalainen sisu.”

IMDb:n mukaan ohjaaja Jalmari Helanderin piti alun perin ohjata Kanadassa koominen scifi Jerry and Ms Universe, mutta koronapandemia löi kapuloita rattaisiin. Sitten Helander päätti kirjoittaa Sisun käsikirjoituksen nopeaan tahtiin syksyn 2021 aikana. Alla traileri.

Lue myös: ”Tämä on prikulleen sitä, mitä haaveilin” – Jalmari Helander teki Lappiin sijoittuvan sotaelokuvan, jota ylistetään maailmalla

Lähde: IMDb

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia