Muistatko House-sarjan kaunokaisen Lisa Edelsteinin, 56? Tältä hän näyttää nyt

Edelsteinin elämän varrelle mahtuu monenlaista.

9.8.2022 05:30

Tv-sarja House ihastutti ja ihmetytti aikoinaan Suomessa, kun kuvaruutuihin ilmaantui persoonallinen ja elämäänsä kyllästynyt tohtori House. Kyseistä erikoista tohtoria näytteli Hugh Laurie, mutta sarjassa nähtiin vakiokasvona myös Lisa Edelstein, joka näytteli tohtori Lisa Cuddya. Edelstein syntyi Bostonissa, Massachusettsissa vuonna 1966.

16-vuotiaana Edelstein pääsi toteuttamaan esiintyjän lahjojaan New Jersey Generalsin cheerleaderina. Työt cheerleaderina saivat Edelsteinin kuitenkin protestoimaan, sillä hän osallistui mielenosoituksiin huonoja työoloja vastaan. Hän sanoi tuntevansa, että heitä kohdeltiin ”kuin huoria”, ja auttoi järjestämään cheerleader-marssin.

Edelstein muutti 18-vuotiaana New Yorkiin opiskelemaan teatteria New Yorkin yliopiston Tisch School of the Artsissa. New Yorkissa asuessaan hän osallistui klubbailuelämään (tunnetaan nimellä ”Lisa E”) aiheuttaen niin paljon mielenkiintoa, että kirjailija ja julkkistoveri James St. James kutsui häntä New Yorkin ”Yön kuningattareksi”. Hän viittaa lyhyesti Edelsteiniin vuoden 1999 kirjassaan Disco Bloodbath. Lisa E -persoona oli myös Maureen Dowdin artikkelin keskipiste New York Timesissa vuonna 1986.

Edelstein on kokeillut monenlaista, kirjoittamista, säveltämistä ja hän oli hetken MTV-kanavan juontajakin. Sen jälkeen hän oli meikkitaiteilijana Oliver Stonen elokuvassa The Doors.

Näyttelijänä hänellä on pitkä ura, ja parhaiten hänet tunnetaan House-sarjasta, ja lääkäriä hän pääsi näyttelemään uudelleen The Good Doctorissa. Hän oli mukana myös mainiossa The Kominsky Method -sarjassa, joka löytyy Netflixistä. Sarjassa näytteli muun muassa Michael Douglas.

Vierailevana tähtenä hänet on nähty useissa tunnetuissa sarjoissa kuten Frasierissa, Teho-osastossa ja Ally McBealissa. Tällä hetkellä hänellä ei ole uusia projekteja listattuna IMDb:ssä.

Edelstein jakaa kuvia elämästään Instagramissa. Alla hänen julkaisujaan.

Lue myös: Muistatko House-sarjan kauniin tohtorin Jennifer Morrisonin, 43? Tältä hän näyttää nyt – Episodi.fi

Lähde: Wikipedia

Lisää luettavaa