Muistatko Pelastakaa sotamies Ryanin aran Uphamin? Tältä 52-vuotias tähti näyttää nyt

Kaksi kauhuleffaa lyhyen ajan sisään.

21.8.2022 05:30

Pelastakaa sotamies Ryan -elokuvan muistettavimpia hahmoja oli arkajalkainen Timothy P. Upham, jota näytteli ansiokkaasti Jeremy Davies. Liekö Upham oli silti enää elokuvan lopussa kovinkaan pelokas, sillä karu sodan todellisuus näytti muokanneen jo häntäkin kovempaan suuntaan.

Sarjoissa Daviesin ensimmäisiä muistettavia rooleja oli mysteerisessä Lostissa, jossa hän näytteli fyysikko Daniel Faradayta. Myöhemmin tähti oli mukana muun muassa Sleepy Hollow -sarjassa. Uransa alkupuolella näyttelijä piipahti sekä sarjoissa Melrose Place että General Hospital.

Davies on tehnyt useita elokuvarooleja Pelastakaa sotamies Ryanin (1998) jälkeenkin. Mainittakoon ainakin Rescue Dawn (2006) yhdessä Christian Balen kanssa sekä loistava Lars von Trierin ohjaama draama Dogville (2003), jossa oli näyttelijöinä muun muassa Nicole Kidman, Paul Bettany, Stellan Skarsgård ja James Caan.

Uusin elokuvarooli tähdellä on kauhuleffassa The Black Phone, jonka pahiksena nähdään Ethan Hawke. Daviesilta on tulossa kohtapuoliin myös toinen kauhuleffa Dark Harvest, Bitcoinista ammentava rikosleffa Bitcon sekä trilleri The Infernal Machine.

Alla The Black Phonen traileri ja kuvia tähdestä.

Lue myös: Muistatko Täydelliset naiset -sarjan kaunokaisen Eva Longorian, 47? Tältä hän näyttää nyt – Episodi.fi

Lisää luettavaa