Näitä asioita tuskin tiesit Harrison Fordin Air Force One -elokuvasta – lista

Loaded keräsi yhteen muutamia mielenkiintoisia faktoja Air Force Onesta.

31.7.2017 23:23

1. Presidentin rooli kirjoitettiin alun perin Kevin Costneria silmällä pitäen. Hän oli kuitenkin liian kiireinen The Postman -elokuvan kanssa. Hän ehdotti tilalle Harrison Fordia.

2. Jos Fordia ei olisi saatu rooliin, vaihtoehtoina olivat Arnold Schwarzenegger, Keanu Reeves ja Dennis Quaid. Myös John Malkovichista ja Tom Hanksista huhuiltiin.

3. Ohjaaja Wolfgang Petersen ei aluksi saanut pääsyä aitoon Air Force One -lentokoneeseen. Hän olisi halunnut tutkia sitä elokuvaa varten. Kaikki kuitenkin muuttui, kun Harrison Ford soitti itse Valkoiseen taloon.

4. Yhdysvaltain asevoimat tuki elokuvaa ennennäkemättömällä tavalla. Mukana oli muun muassa kuusi F-15 hävittäjää, kuljetuskoneita ja Blackhawk-helikoptereita. Noin 250 henkilöä armeijasta operoi kaikkea.

5. Elokuvan pahis Gary Oldman ei pysynyt ottojen välissä roolissaan. Sen sijaan hän nauratti suuren osan ajasta kuvausryhmää. Fordin mielestä Oldman on hänen suosikkinsa pahiksista, joita vastaan hän on taistellut valkokankaalla.

6. Bill Clinton oli presidentti elokuvan julkaisun aikaan. Hän oli myös elokuvan suuri fani. Hän kuitenkin huomautti, että oikeassa Air Force One -koneessa ei ole ramppia tai pelastuskapseleita.

7. Myös Donald Trump tunnustautui elokuvan faniksi. Hän sanoi sen olleen suuri inspiraatio hänen kampanjansa aikana. Kun Harrison Ford kuuli tästä, hän sanoi: ”Donald, se oli vain elokuva. Sellaisia asioita ei tapahdu todellisuudessa.”

8. Harrison Fordin  esittämä James Marshall on tiettävästi yksi suosituimpia elokuvapresidenttejä. Toisena mainitaan yleensä Bill Pullmanin Thomas J. Whitmore Independence Day -elokuvasta.

Lähde: Loaded

Lisää luettavaa