Natseja lahtaava suomalainen syrjäytti Avatarin! Kotimainen toimintaelokuva veti väkeä teattereihin

Suomalaista Sisua!

30.1.2023 15:33

Jalmari Helanderin ohjaama Sisu oli Suomen katsotuin elokuva viime viikonloppuna.

Perjantaina teattereihin tullut Sisu sai ensi-iltaviikonloppunaan 27 594 katsojaa elokuvateattereissa. Ennakot mukaan lukien Sisun on tähän mennessä nähnyt jo 29 285 katsojaa.

Sisu-elokuvamme on saanut riehakkaan vastaanoton ennakkonäytöksissä ja festivaaleilla, joten tiesimme mitä odottaa omalta kotiyleisöltä Suomessa, joka nyt näkee elokuvan ensimmäisten joukossa koko maailmassa”, sanoo tuottaja Petri Jokiranta tiedotteessa.

Sisu syrjäytti Suomen katsotuimpien elokuvien listan ykköstilalta jättihitin Avatar: The Way of the Water, joka keräsi viikonloppuna reilut 11 000 katsojaa. Avatar-jatko-osa on nyt kerännyt reilut 300 000 katsojaa.

Lue myös: ”Tämä on prikulleen sitä, mitä haaveilin” – Jalmari Helander teki Lappiin sijoittuvan sotaelokuvan, jota ylistetään maailmalla

Jorma Tommila esittää Lapin sotaan sijoittuvassa elokuvassa kullankaivajaa, joka saa vastaansa natsien tuhopartion. Sisu sai Episodin arviossa täydet viisi tähteä.

”Jalmari Helander on iskenyt napakymppiin. Lapin sotaan sijoittuva Sisu on toimintaelokuvan ystävän märkä uni. Jorma Tommila nostaa nyrkin pystyyn ja näyttää hampaat irvessä, millaista on suomalainen sisu”, arviossa kirjoitetaan.

Sisu on saanut ylistävän vastaanoton kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla, ja elokuvalle on jo sovittu laaja Pohjois-Amerikan teatterilevitys.

Lue myös: ”Kauhulla odotan, mitä tapahtuu”: Sisu-toimintaelokuvan tähti ei halaja Hollywoodiin

Aiheeseen liittyviä elokuvia

Lisää luettavaa