Näyttelijä syytti Michael Mannin Ferrari-leffaa kulttuurisesta omimisesta – nyt tuottaja puolustautui

Adam Driver nähdään jälleen italialaisen hahmon roolissa.

6.9.2023 08:30

Italialalainen näyttelijä Pierfrancesco Favino haluaisi italialaisia näyttelijöitä Hollywood-elokuviin. Hän kritisoikin tulevaa Michael Mannin elokuvaa Ferrari, jossa Enzo Ferraria näyttelee Adam Driver.

– On olemassa kulttuurisen omimisen ongelma, Favino sanoi aiemmin.

– Osat annetaan ulkomaalaisille näyttelijöille, jotka ovat kaukana tarinan todellisista päähenkilöistä, mukaan lukien heidän eksoottiset aksenttinsa, Favino jatkoi.

– Jos kuubalainen ei voi näytellä meksikolaista, miksi amerikkalainen voi näytellä italialaista? Tällaista tapahtuu vain meille. Toisena aikana (Vittorio) Gassman olisi näytellyt Ferraria. Nyt niin tekee Adam Driver, eikä kukaan sano mitään, Favino ihmetteli The Telegraphille.

Ferrarin tuottaja, italialalais-kanadalainen Andrea Iervolino puolusti nyt elokuvaansa. Hänen mukaansa Italia ei ole pystynyt tuottamaan Hollywood-tähtiä, joilla on maailmanlaajuista näkyvyyttä. Iervolino antaa ymmärtää tämän olevan ainakin osasyynä sille, miksei Driverin tilalla ole italialaista näyttelijää.

– Italialaisen elokuvan on katsottava Italian ulkopuolelle ja löydettävä synergiaetuja kansainvälisen elokuvateollisuuden kanssa, joka haluaa investoida italialaisiin ikoneihin. Ferrarin kaltaiset elokuvat, joita jaetaan 150 maassa, mainostavat Italiaa ja italialaista neroutta, Iervolino sanoi.

Tuottaja kehotti italialaista elokuvateollisuutta tekemään koko maailmaa puhuttelevia elokuvia kansainvälisten tähtien kanssa, jotka työskentelevät rinnakkain Italian omien lahjakkuuksien kanssa.

Ferrarin lisäksi Driver näytteli vastikään toista kuuluisaa italialaista, Maurizio Guccia. Hahmo nähtiin Ridley Scottin ohjaamassa elokuvassa House of Gucci. Leffassa näyttelee italialaisia myös ainakin Lady Gaga, Jared Leto ja Al Pacino.

Ferrarin näyttelijöinä nähdään Driverin lisäksi Penélope Cruz, Shailene Woodley, Gabriel Leone, Sarah Gadon, Jack O’Connell ja Patrick Dempsey. Elokuvan on määrä saada ensi-iltansa joulukuussa.

Lue myös: Poliisisarjojen rakastettu klassikko Columbo on nyt suoratoistossa – pahantekijät aliarvioivat päähahmoa jatkuvasti! – Episodi.fi

Lähde: NME

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia