Nyt Elisa Viihde Viaplayssa: Liam Neesonin ja Martin Scorsesen loistoleffa – ”Yhteyksiä Ilmestyskirja. Nyt -elokuvaan”

IMDb-arvosana on 7,2.

20.8.2023 08:30

Elisa Viihde Viaplayn valikoimasta löytyy nyt Martin Scorsesen ohjaama hieno draamaleffa Silence (2016).

Elokuva kertoo kahdesta 1600-luvulla eläneestä jesuiittapapista, jotka kohtaavat väkivaltaa ja vainoa matkatessaan Japaniin löytääkseen oppi-isänsä ja levittääkseen kristinuskon sanomaa. Perustuu japanilaisen Shûsaku Endôn romaaniin Vaitiolo.

Episodin neljän tähden arvostelussa tuumittiin elokuvan tuntuvan välillä liian pitkältä. Arvostelija näki Silencessa silti paljon hyvääkin:

”Lopussa Silence kuitenkin palkitsee katsojan. Siinä on jotain majesteettisen voimakasta samalla tavalla kuin vaikka Robert Bressonin tai Ingmar Bergmanin mestariteoksissa. Siinä voi nähdä myös yhteyksiä Ilmestyskirja. Nyt -elokuvaan. Kadonnut isä Ferreira on kuin eversti Kurtz, jota lähdetään etsimään kaukaisesta ja vaarallisesta maasta.”

Adam Driver elokuvassa Silence.

Neeson paneutui rooliinsa täysillä, sillä hän laihdutti kovasti itseään. Maailmalla levisikin miehestä paparazzi-kuvia, joissa tähden arveltiin olevan sairas. Kyseessä oli kuitenkin vain valmistautuminen rooliin Silencessa.

Näyttelijöinä toimivat muun muassa Andrew Garfield, Liam Neeson ja Adam Driver. Alla traileri.

Lue myös: Mestariohjaaja Martin Scorsese kertoi kuka on sukupolvensa paras näyttelijä – tekivät yhteistyötä vuoden 2016 leffassa – Episodi.fi

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia