Pamela Andersonia näytellyt Lily James täytti 34 vuotta – tältä hän näyttää nyt

Hänellä on suosikkielokuvissaan ainakin Quentin Tarantino -leffa.

5.4.2023 05:30

Tänään 5. maaliskuuta 34 vuotta täyttävä Lily James on hiljalleen nousemassa entistä tunnetummaksi suuren yleisön keskuudessa. Yksi esimerkki tästä on huomiota herättänyt rooli Disney Plussan Pam & Tommy -minisarjassa, jossa hän näytteli Pamela Andersonia.

Lily James on toki tuttu monille jo useista rooleista. Hän näytteli supersuositussa Downton Abbey -sarjassa, ja näyttelijän läpimurto valkokankaille tapahtui leffassa Cinderella (2015). Hänet nähtiin myös elokuvissa Synkin hetki (2017), Baby Driver (2017) ja The Dig (2021).

Lily James minisarjassa Pam & Tommy.

Lisää on luvassa, sillä hänellä on neljä tulevaa elokuvaprojektia IMDb:ssä. Näistä voisi mainita Saverio Costanzon ohjaaman draaman Finalmente l’alba, jossa hän näyttelee yhdessä Willem Dafoen kanssa. Providence on puolestaan Potsy Poncirolin ohjaama rikoskomedia, jossa on mukana muun muassa Joseph Gordon-Levitt, Traci Lords ja Jim Gaffigan.

James pääsi näyttelijäksi opiskelemalla alaa Guildhall School of Music and Dramassa Lontoossa. Hän aloitti uransa vuonna 2010 brittiläisessä televisiosarjassa Just William. Sen jälkeen hänellä oli useampia projekteja, kunnes hän päätyi Downton Abbey -sarjaan.

Lily James elokuvassa Baby Driver (2017).

Alla listattuna muutamia faktoja Lily Jamesista.

Lilyn oikea sukunimi on Thomson, mutta saatuaan tietää toisesta näyttelijästä, jonka nimi on Lily Thomson, hän valitsi taiteilijanimekseen James. Tällä hän kunnioitti myös aiemmin kuolleen isänsä James Thomsonin muistoa.

Quentin Tarantinon ja Roger Avaryn käsikirjoittama ja Tony Scottin ohjaama elokuva True Romance (1993) on yksi hänen suosikkielokuvistaan.

Alun perin Lily James koe-esiintyi Anastasia Tremainen rooliin elokuvassa Cinderella (2015). Hänet kuitenkin valittiin pääosaan.

Lily James on Instagramissa. Alla hänen jakamiaan kuvia.

Lue myös: Taasko tarvitaan aikuisten vaipat? Scorsesen ja DiCaprion uusi leffa on järjettömän pitkä! – Episodi.fi

Lähde: Wikipedia, IMDb

Lisää luettavaa