Poliisisarjojen rakastettu klassikko Columbo on nyt suoratoistossa – pahantekijät aliarvioivat päähahmoa jatkuvasti!

IMDb-arvosana on 8,3.

5.9.2023 05:30

Nuhjuinen poliisi Columbo on saapunut SkyShowtimeen, ja jaksoja on katsottavissa myös Prime Videossa.

Prime Videossa Columbo-sarjasta on katsottavissa jaksot vuosilta 1971-1978 – yhteensä seitsemän tuotantokautta. SkyShowtimeen jaksoja ilmestyi nyt ensimmäiseltä kaudelta seitsemän ja toiselta kaudelta kahdeksan.

Columbo on ystävällinen, sotkuisen näköinen poliisietsivä, jota epäillyt jatkuvasti aliarvioivat. Huolimatta ulkonäöstään – ja ilmeisestä hajamielisyydestään – hän ratkaisee ovelasti kaikki tapauksensa ja hankkii kaikki syytteiden nostamiseen tarvittavat todisteet.

Columbon tarkkuus yksityiskohdissa ja huolellinen lähestymistapa käyvät pahantekijöille selväksi vasta tarinoiden loppuvaiheissa.

Columbo.

Sarjan tähtenä nähdään vuonna 2011 menehtynyt Peter Falk. Columbo on hänen tunnetuin roolinsa, ja hän voitti sarjasta neljä Primetime Emmy -palkintoa sekä Golden Globe -palkinnon. Falk oli kahdesti ehdolla myös parhaan miessivuosan Oscar-palkinnon saajaksi elokuvista Murder, Inc. (1960) ja Taskullinen ihmeitä (1961).

Falk tunnettiin myös yhteistyöstään elokuvantekijän, näyttelijän ja henkilökohtaisen ystävän John Cassavetesin kanssa. Ohjaaja William Friedkin puolestaan sanoi Falkin roolista elokuvassaan Setelikeikka (1978), että ”Peter taipuu niin komediaan kuin draamaankin. Hän voi särkeä sydämesi tai saada sinut nauramaan.”

Vuonna 1996 TV Guide sijoitti Falkin sijalle 21 kaikkien aikojen 50 suurimman TV-tähden listalla. Hän sai vielä kuolemansa jälkeen tähden Hollywoodin Walk of Famelle vuonna 2013. Alla Columbon alkutunnari ja traileri.

Lue myös: Ikinuori Salma Hayek täytti 57 – hänellä oli aiemmin ongelma liian seksikkyyden kanssa – Episodi.fi

Lähde: Wikipedia

Lisää luettavaa