Näyttelijälegenda Juha Muje on kuollut äkillisesti

AOP

Episodi ottaa osaa läheisten suruun.

Muun muassa Helsingin Sanomat kertoo, että kotimaisen teatterin ja elokuvan suurimpiin legendoihin lukeutuva Juha Muje on kuollut äkillisesti 69-vuotiaana. Vain alle viikko sitten ilmoitettiin Mujeen vetäytyvän Samppalinnan kesätetterin Mielensäpahoittaja -musiikkinäytelmän pääroolista.

Muje oli kiinnitettynä Suomen Kansallisteatteriin vuosina 1997–2013, jonka jälkeen hän jäi virallisesti eläkkeelle. Sen jälkeen hän ehti vielä vierailla Kansallisteatterissa ja Turun Kaupunginteatterissa. Hänen legendaarisimpiin teatteritöihinsä lukeutuu Kalle Holmbergin Seitsemän veljestä (1972) Turun Kaupunginteatterissa, jossa hän näytteli muun muassa Esko Salmisen, Vesa-Matti Loirin ja Heikki Kinnusen kanssa, sekä Pirkko Saision Kansallisteatterissa nähty musiikkinäytelmätrilogia Homo!, Slava! ja Musta Saara (2011–2018).

Hänen rakastetuimpiin rooleihinsa lukeutuu pornokauppias Sundman Raid -sarjassa ja elokuvassa. Elokuvan puolella Muje muistetaan myös elokuvista Romanovin kivet, Yöjuna, Poliisin poika, Hurmaava joukkoitsemurha, Varasto ja Yösyöttö. Hänen viimeiseksi elokuvakseen jäi Yösyötön jatko-osa Tarhapäivä.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut