Näyttelijälegenda tuhosi mittaamattoman arvokkaan kitaran The Hateful Eightin kuvauksissa

Quentin Tarantinon The Hateful Eightissä on upea kohtaus, jossa Jennifer Jason Leighin mestarillisesti näyttelemä hahmo Daisy Domergue soittaa kitaraa ja laulaa. Kaunis kappale luo kohtaukseen erityisen painostavan tunnelman. Kohtauksen lopussa Kurt Russell suuttuu, nappaa kitaran ja kolauttaa sen tuhannen päreiksi. Jennifer näyttää kauhistuneelta, eikä syyttä, sillä kitara on oikeasti 145 vuotta vanha antiikkisoitin.

Kohtaus piti alunperin leikata niin, että kitara ehditään vaihtaa ennen kuin Kurt hajottaa sen. Jossain vaiheessa kuvauksia tuli kuitenkin kommunikaatiokatkos, eikä Kurtille kantautunut tietoa kohtauksen leikkauksista. Miekkonen päätyykin siis hajottamaan mittaamattoman arvokkaan antiikkipelin.

EIkä siinä kaikki, sillä aluksi kuvausryhmä valehteli onnettomuudesta Martin Guitar Museumille, josta 1870-luvulta peräisin olevan Martin-kitara oli lainattu. Tuhon syyksi ilmoitettiin jonkin painavan esineen aiheuttama tuho.

Museon johtaja Dick Boak on syystäkin käärmeissään: ”Haluamme painottaa sitä, että tapahtuma oli mielestämme erityisen surullinen. Emme voi uskoa tapahtunutta. En usko, että kitaraa voi korvata mitenkään. Saamme tietenkin korvauksen, mutta kyse ei ole rahasta. Kyse on amerikkalaisen musiikin historian ja perinteiden säilymisestä.”

Jos tapahtuneesta haluaa kuitenkin jotain hyvää etsiä, niin ainakin viimeinen kitaralla soitettu kappale on kaunis ja koskettava. Jenniferin esittämä biisin kuulet alta.

YouTube video

Lähde: Cinema Blend

(Episodi/NI)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut